Μονώσεις ταρατσών: Γιατί είναι απαραίτητες στη Θεσσαλονίκη

Οι μονώσεις ταρατσών είναι η πιο πρακτική λύση για την καλή συντήρηση του σπιτιού σας  αλλά και την διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του. Ειδικά σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται βορειότερα αλλά έχουν και λιμάνι και το κρύο και η υγρασία είναι καθημερινό φαινόμενο, οι μονώσεις είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες.

Υπάρχουν πολλά οφέλη που παρέχουν οι επαγγελματικές μονώσεις ταρατσών στα σπίτια, όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα και τις κάνουν περιζήτητες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δείτε γιατί να τις επιλέξετε κι εσείς:

Προστατεύουν τη δομή του κτιρίου από τη φθορά

Οι συνεχείς βροχές και η υγρασία, σιγά σιγά διαλύουν την δομή του κτιρίου καθιστώντας το πιο ευάλωτο στη φθορά του χρόνου αλλά και σε ξαφνικές καταστροφές όπως ισχυροί άνεμοι, χιονοπτώσεις ή σεισμοί. Με τις μονώσεις ταρατσών ωστόσο, το νερό δεν απορροφάται από τα υλικά κατασκευής του κτιρίου και έτσι δεν προκαλείται επιπλέον φθορά, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο σπίτι σας με λιγότερη ανάγκη για επισκευές.

Διατηρούν τη θερμοκρασία του κτιρίου σε φυσιολογικά επίπεδα

Ένα σπίτι που απορροφά την υγρασία το χειμώνα ή είναι διαρκώς εκτεθειμένο στον καυτό ήλιο το καλοκαίρι, θα είναι πολύ κρύο και πολύ ζεστό αντίστοιχα, καθιστώντας την επιβίωση στο εσωτερικό του σχεδόν ανυπόφορη. Με τις μονώσεις ταρατσών ωστόσο η θερμοκρασία του σπιτιού είναι απολύτως ελεγχόμενη, αφού δεν επιτρέπει στα στοιχεία της φύσης να την επηρεάσουν.

Χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα σε κάθε σπίτι

Ένα ακόμα βασικό στοιχείο που έχουν οι μονώσεις ταρατσών είναι ότι κάνουν το σπίτι σας πιο οικολογικό. Συγκεκριμένα, καθώς σας προστατεύουν από την έκθεση σε πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη χρήσης κλιματιστικού ή θεραμντικών σωμάτων σε καθημερινή βάση μειώνεται σημαντικά, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα του σπιτιού σας. Επιπλέον για τον ίδιο λόγο κάνετε και σημαντική οικονομία ρεύματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η επιλογή είναι δική σας! Εμπιστευθείτε την Diastrosi Hellas  τους ειδικούς στη μονώσεις ταρατσών στη Θεσσαλονίκη και προστατεύστε το σπίτι σας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις