«Ελληνικές γεύσεις και ποιότητα στη Seafood Expo Global 2017!»

Στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Ιχθυηρών, Θαλασσινών και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Κατεργασίας Ιχθυηρών που πραγματοποιείται στον κόσμο, οι ελληνικές ιχθυοκαλλιεργικές επιχειρήσεις έδειξαν ότι παραμένουν δυναμικά στο δρόμο της εξωστρέφειας και ότι η χώρα μας είναι ικανή να παράξει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, που αυξάνουν συνεχώς τη ζήτησή τους στις διεθνείς αγορές.

Η Seafood Expo Global, πραγματοποιήθηκε φέτος για 25η φορά, το διάστημα 25-27/04/2017 στο εκθεσιακό κέντρο Brussels Expo, των Βρυξελλών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη του είδους της, καθώς συγκεντρώνει σταθερά κάθε χρόνο τις ηγέτιδες εταιρείες στους κλάδους των ιχθυηρών, των θαλασσινών και του μηχανολογικού εξοπλισμού, συνολικά περισσότερες από 1.800 προερχόμενες από 79 χώρες. Επιπλέον χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης, ήταν η εξαιρετικά υψηλή προσέλευση διεθνών επισκεπτών, με περισσότερους από 26.000 να «πλημμυρίζουν» όλες τις αίθουσες της έκθεσης, πιστοποιόντας με τον καταλύτερο τρόπο το υψηλό της επίπεδο.
Η ελληνική συμμετοχή, όντας για μια ακόμη χρονιά υπό την οργανωτική αιγίδα της Promo Solution, αποτέλεσε πόλο έλξης μεγάλου αριθμού αριθμού διεθνών αγοραστών και εκπροσώπων μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας έτσι την υψηλή ποιότητα των ελληνικών ιχθυηρών και το εξαιρετικά ευοίωνο μέλλον της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, σε δεσπόζουσα θέση στην είσοδο της αίθουσας 6 του εκθεσιακού κέντρου (η οποία θεωρείται από τις καλύτερες της έκθεσης), βρέθηκαν οι εξής επιχειρήσεις: • ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ • ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ • ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ • ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ • ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, ενώ από τον κλάδο του μηχανολογικού εξοπλισμού στη αίθουσα 4 της έκθεσης συμμετείχαν οι εταιρείες • ΜΑΛΙΔΑΚΗΣ & • THEMA AUTOMATION.

Στα πλαίσια επίσης της ανάδειξης των αξεπέραστων γέυσεων της ελληνικής κουζίνας η Promo Solution ανέλαβε τη διοργάνωση ‘live cooking sessions’, τα οποία πραγματοιήθηκαν από τον διεθνώς αναγνωρισμένο chef κο Κωνσταντίνο Βασάλο, ενώ παράλληλα για την καλύτερη φιλοξενία των επισκεπτών λειτούργησε και μπαρ, το οποίο προσέφερε παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα όπως παστέλια, βουτήματα, λουκούμια, ούζο και τσίπουρο.

Άξια αναφοράς είναι η επίσκεψη της Πρέσβεως της Ελλάδας στις Βρυξέλλες κ. Γαλαθιανάκη, συνοδευόμενη από τον κ. Αθανάσιο Παπαθωμά, εκπρόσωπο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Η κ. Γαλαθιανάκη ξεναγήθηκε στα ελληνικά περίπτερα, εξήρε τις εξαγωγικές προσπάθειες που πραγματοποιούν οι ελληνικές επιχειρήσεις και συνομίλησε με εκπροσώπους τους για οικονομικά και εμπορικά ζητήματα.