«Κάπου εκεί έξω υπάρχει η μαγιά»

Του Θωμά Χανή για το agrocapital.gr

Με τα τελευταία γεγονότα (περί κατασχέσεων αγροτικών επιδοτήσεων-από εκεί λήφθηκε η αφορμή) έρχονται τα σχόλια κατά ριπάς γι το αν αυτή η κατάσταση που βιώνει ο αγροτικός τομέας, μπορεί να ανατραπεί. Και κυρίως, αν εμείς, ως αγρότες (οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι με το επάγγελμα, μπορούμε να αναστρέψουμε αυτήν την κατρακύλα).

«Κάπου εκεί έξω υπάρχει η μαγιά». Αυτή την φράση ορόσημο……την κρατώ. Κρατήστε την να την  θυμάστε σ΄όλη σας τη ζωή.

Αφορά τους έντιμου ανθρώπους. Αυτούς που ανεξαρτήτως δυσκολιών, έχουν ΠΑΝΤΑ σταθερές κι αναλλοίωτες αξίες και ιδανικά, που δεν τα προδίδουν για κανέναν λόγο.

Αυτή η «μαγιά» ωστόσο, είναι που μπορεί να βοηθήσει στη ζύμωση, για να επιτύχουμε ως αγρότες κάτι καλό κι ανατρεπτικό για τον κλάδο μας.

Χωρίς κομματικές υποστάσεις (και επικαλύψεις).

 Χωρίς κομματικούς μεσάζοντες και βαστάζοντα πολιτικά σχήματα.

Γιατί (κακά τα ψέματα) αυτά τα κομματικά (ή δήθεν αγωνιστικά-όπως θέλουν να τα λένε οι εμπλεκόμενοι με τα τεκταινόμενα των αγροτικών κινητοποιήσεων) είναι που καταστρέψανε το «πραγματικό αγροτικό κίνημα». Ένα ανεξάρτητο αγροτικό κίνημα, που στόχο έχει να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα των αγροτών (και όχι των 5-10 αγροτοπατέρων, που στο κάτω της γραφής, ικανοποιούν τα δικά τους θέλω, και μετά, με διάφορες προφάσεις κι αντιφάσεις, διαλύουν κάθε είδους κινητοποίηση).

Αυτό όμως που κατάφεραν να διαλύσουν, είναι την ελπίδα και την εμπιστοσύνη του Έλληνα αγρότη. Άπαξ και χάσαμε αυτά τα δυο (καίριας σημασίας) αγαθά, για έναν υγιή κι εποικοδομητικό αγώνα, χάσαμε το παιχνίδι.

Καταντώντας γραφικός, θα επιμείνω και θα συνεχίσω να το λέω. Να έχετε πίστη και ελπίδα στις δυνάμεις σας. Αγωνιστείτε για ένα καλύτερο αύριο, για το μέλλον της αγροτιάς. Χωρίς να βάζετε μπροστά πάθη, εμπάθειες, κόμματα, εγωισμούς και μισαλλοδοξίες. Απλά και έντιμα.

Γιατί κάπου εκεί έξω υπάρχουν κι έντιμοι άνθρωποι. Πραγματικοί αγωνιστές της ζωής.

Αυτούς πρέπει να έχουμε ως πρότυπα (και όχι αυτούς που είναι μονάχα φιέστα και θεαθήναι).

Ο πραγματικός αγωνιστής βρίσκεται καθημερινά στη φαρέτρα της μάχης, του καθημερινού κι έντιμου αγώνα για την επιβίωση. Αυτοί είναι που θα μας πάνε μπροστά.

Και το πιο σημαντικό……για να επιτευχθούν αυτά….ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!!!!! ΣΥΝΝΕΟΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!!!!!!!