Συνάντηση των Γεωπόνων της Π.Ε.Π.Τε.Γ. με τον βουλευτή Αχαίας Ανδρέα Ριζούλη

Την Kυριακή 28/01/18 αντιπροσωπεία της Π.Ε.Π.Τε.Γ. με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κ.Δ.Σ. της Ένωσης Γιάννη Πετράτο , την πρόεδρο του τοπικού τμήματος Αχαΐας κα Βούτσια Μαρία και μέλη του Δ.Σ. του τοπικού τμήματος ,συναντήθηκαν με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αχαΐας κ. Ανδρέα Ριζούλη και τον ενημέρωσαν και του κατέθεσαν τις επιφυλάξεις της ένωσης για τα τρέχοντα θέματα που σχετίζονται κυρίως με τις επερχόμενες αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση .

Συγκεκριμένα , ο πρόεδρος της Ένωσης και τα μέλη της αντιπροσωπείας ανέπτυξαν τις θέσεις και τις απόψεις τους σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφισθεί στην Βουλή και αφορά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , αλλά και την επερχόμενη ‘’Πανεπιστημιοποίηση’’ των γεωπονικών σχολών της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης .

Επίσης, αναφέρθηκαν σε θέματα που αναμένεται να επηρεάσουν τόσο τους φοιτητές αλλά και τους αποφοίτους των γεωπονικών σχολών των Α.Τ.Ε.Ι.

Ο κ. Ριζούλης άκουσε με προσοχή τις απόψεις των γεωπόνων τις Π.Ε.Π.Τε.Γ. ώστε να διαμορφώσει μια ποιό πληρέστερη άποψη και θέση για το επερχόμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο.

Το τοπικό τμήμα της Π.Ε.Π.Τε.Γ. Αχαίας θα συνεχίσει σε συνεργασία με το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο την ενημέρωση και άλλων εμπλεκομένων φορέων, καταθέτοντας τις θέσεις τις ένωσης για τις επερχόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με κύριο γνώμονα την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους αποσαφηνίζοντας ότι οι απόφοιτοι των γεωπονικών σχολών των Α.Τ.ΕΙ. δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του αγροτοδιατροφικού τομέα .

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις