Συνάντηση Β.Κόκκαλη με την Διοίκηση της Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.

Στις 10 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στο γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη προγραμματισμένη συνάντηση με την Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.).

Συζητήθηκε διεξοδικά η προτεινόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου σχετικά με την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί ΟΕΒ, ήτοι την τροποποίηση διατάξεων των νόμων 1277/1972 σχετικά με την διαδικασία των εισπράξεων, την δημιουργία κεφαλαίου κίνησης. του Ν.414/1976 σχετικά με την αποκατάσταση ζημιών στα εγγειοβελτιωτικά έργα  από ανωτέρα βία, την σύνθεση των Διοικήσεων των ΓΟΕΒ.

Ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι το Υπουργείο βλέπει θετικά τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και αυτές θα τις επεξεργασθεί η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Στη συνέχεια η Ομοσπονδία υπέβαλε αίτημα για συνδρομή του Υπουργείου και του Υπουργού προσωπικά για την υπαγωγή μέρους των εργαζομένων των Ο.Ε.Β. στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την υποβολή θετικής πρότασης στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή που συστάθηκε  για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.