Μείωση τιμών και ποσότητας πρόβειου κρέατος δείχνουν τα στοιχεία της Ε.Ε. για το 2018 και έως το φετινό Απρίλιο. Η μείωση που αγγίζει το 3% αποτυπώνει τη φθίνουσα πορεία της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας. Η Ελλάδα παράγει το 9% του πρόβειου κρέατος και βρίσκεται στην 4η θέση στην Ε.Ε. Στην παραγωγή κατσικίσιου κρέατος η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ε.Ε. με ποσοστό που ξεπερνά το 33%.
Η κρίση των τελευταίων ετών και η διαρκής μείωση των τιμών γάλακτος έπληξε καίρια την Ηπειρώτικη παραγωγή που αποτελεί παραδοσιακή δραστηριότητα και βασικό τομέα της τοπικής οικονομίας.