Η Bayer, πιστή στο όραμά της για Αειφόρο Γεωργία, συμμετείχε και φέτος στη διεθνή έκθεση Fruit Logistica που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως και τις 7 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο.
Η Bayer, πιστή στο όραμά της για Αειφόρο Γεωργία, συμμετείχε και φέτος στη διεθνή έκθεση Fruit Logistica που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως και τις 7 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin.
Για πρώτη φορά, η Bayer και η ομάδα των σπόρων Seminis/ de Ruiter μοιράστηκαν τον ίδιο χώρο στο περίπτερο της Bayer, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τις ποικιλίες κηπευτικών, ως κομμάτι των ολοκληρωμένων λύσεων της Bayer στο χωράφι. Στη φετινή παρουσία, αξίζει να υπογραμμιστεί η διεξαγωγή πέντε -ανοιχτών προς το κοινό- πάνελ διαλόγου μεταξύ ειδικών στον Γεωργικό Τομέα και τη Διατροφή και θεματολογία που προκάλεσε το ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή του κοινού. Επίσης, για δεύτερη χρονιά, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις πρότυπες φάρμες της Bayer μέσω διαδραστικής εικονικής επίσκεψης (360ο virtual tour).
Η Bayer Ελλάς έδωσε το παρόν στη φετινή Fruit Logistica με επικεφαλής στελέχη του Customer Marketing και την ομάδα να συμπληρώνεται από εκπροσώπους του τμήματος Πωλήσεων και παραγωγούς της ομάδας επιτραπέζιου σταφυλιού Pegasus Agrifood Coop-7Grapes στην Κορινθία. Στο πλαίσιο του τριημέρου της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με συνεργάτες στην αλυσίδα αξίας των κηπευτικών διερευνώντας πτυχές μελλοντικής συνεργασίας και θέτοντας θεμέλια για περαιτέρω συνέργειες και δράσεις. Η συνεχής και ενεργή συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων ενδυνάμωσε για άλλη μία χρονιά την ελληνική παρουσία στο διεθνές αυτό γεγονός, επιδεικνύοντας τη δέσμευση του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας στην Ελλάδα για συνεργασία και εξωστρέφεια στον γεωργικό κλάδο.
Για την Ελλάδα το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην ενίσχυση των Brands του επιχειρηματικού μοντέλου Food Chain Partnership και του εκπαιδευτικού προγράμματος BayGAP, καθώς και τον τρόπο που μέσα από τις συνεργασίες που χτίζονται, προωθείται η καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Την ελληνική αποστολή καλωσόρισε επίσημα την πρώτη ημέρα της έκθεσης ο Antonia Magnana Garcia, επικεφαλής του Τμήματος Food Chain Realtions & Biologicals για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ενώ την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, η ομάδα παραβρέθηκε στο ετήσιο εκθεσιακό Forum της Bayer με θέμα: “Working together for responsible food production and societal acceptance”. Κατά τη διάρκειά του, ένα ενδιαφέρον πάνελ ομιλητών όπως επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και ερευνητές, ανέπτυξε θέματα γύρω από τις συνεργασίες της Bayer στην Αλυσίδα Τροφίμων στην Ολλανδία και το Βέλγιο ενώ μετά την ολοκλήρωσή του ακολούθησε εκδήλωση-γιορτή στο χώρο του περιπτέρου για τον εορτασμό των επιτυχημένων συνεργασιών στις χώρες αυτές.
Έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον Έλληνα παραγωγό και παρακολουθώντας τις τάσεις στη σύγχρονη γεωργία, ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer συνεχίζει την ενεργή συμμετοχή σε αυτό το διεθνές γεγονός, παρέχοντας τη δυνατότητα για διάδραση και εποικοδομητικές συζητήσεις και επισφραγίζοντας τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα αξίας των τροφίμων.