Προστασία: Νέες Τεχνολογίες και Εφαρμογές - Security Solutions Made in Germany

Πάνω από 70 B2B συναντήσεις μεταξύ των 13 γερμανικών εταιριών και ελληνικών εταιριών και φορέων πραγματοποιήθηκαν από την περασμένη Τρίτη έως και την Παρασκευή.

Πάνω από 70 B2B συναντήσεις μεταξύ των 13 γερμανικών εταιριών και ελληνικών εταιριών και φορέων πραγματοποιήθηκαν από την περασμένη Τρίτη έως και την Παρασκευή, στο πλαίσιο της ψηφιακής επιχειρηματικής αποστολής και ημερίδας, με θέμα "Πολιτική Προστασία: Νέες Τεχνολογίες και Εφαρμογές", που υλοποιήθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν αρχικά o Επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Michael Dorn, ο οποίος επισήμανε ότι οι γερμανικές εταιρίες διατήρησαν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά τα προηγούμενα έτη και όπως φάνηκε στο Οικονομικό Φόρουμ του Βερολίνου τον Μάρτιο, η Ελλάδα παρέμεινε ελκυστική και έτοιμη για το restart της οικονομίας, που πρόλαβε όμως η πανδημία. Εκπρόσωπος από το Τμήμα Ασφάλειας και Άμυνας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, η κα Birgit Banße μίλησε για τη σημαντικότητα των έργων, που στηρίζουν τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη συνεργασία επιχειρήσεων μεταξύ δύο χωρών.

Από την ελληνική πλευρά, στην εκδήλωση απηύθυνε ομιλία ο Εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και Αντιπύραρχος, κ. Σπύρος Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο τεχνολογικό άλμα της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19, αλλά και κάθε νέας πρόκλησης που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες σήμερα, όπως φυσικές καταστροφές. Ειδικότερα, στάθηκε στα νέα τεχνολογικά εργαλεία, όπως το σύστημα PLF για την καλύτερη διαχείριση του επιδημιολογικού προφίλ και του επιδημιολογικού φορτίου. Τέλος, αναφέρθηκε στο λειτουργικό πρόγραμμα Ασπίδα, που πρόκειται να ολοκληρωθεί στα επόμενα τρία έτη και την κρατική οργάνωση και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Την Ημερίδα έκλεισε ο Διευθυντής Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας του Ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Δρίβας, ο οποίος ενημέρωσε για τις δράσεις της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, τόνισε, δε, ότι στις μέρες μας παρουσιάζεται μία ταχεία εξέλιξη σε θέματα ψηφιοποίησης σε διάφορους τομείς, όπως τα οικονομικά, η ενέργεια, οι μεταφορές, η τοπική αυτοδιοίκηση κ.α. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, έχει θεσπίσει ένα ειδικό πλαίσιο προδιαγραφών και απαιτήσεων, ενώ, πλέον, υπάρχει μία εθνική εργαλειοθήκη κυβερνοασφάλειας, η οποία στοχεύει στη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης.

Από τη γερμανική πλευρά, στέλεχος του Συλλόγου Τεχνολογιών Ασφάλειας VfS e.V., o Dr. Clemens Gause, ανέφερε στην ομιλία του ότι η αγορά της ψηφιακής ασφάλειας υπολογίζεται σε πολλά δισ. ευρώ για τη Γερμανία, τόνισε την ανάγκη που υπάρχει για εξειδικευμένο προσωπικό και επισήμανε ότι από τα γερμανικά best practices αναδεικνύονται κυρίως το high tech, το Forensick και η τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία στηρίζονται οικονομικά από την κυβέρνηση, όπως εξάλλου και από την Ελλάδα, προσφέροντας έτσι πολύ καλές προοπτικές για συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Διευθυντής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Θεοδωράκης, ανέφερε από πλευράς του ότι παράλληλα με την πανδημία του κορωνοϊού, η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη και με μία σειρά άλλων καταστροφών και προκλήσεων για την πολιτική προστασία, φέρνοντας ζητήματα τέτοιου είδους επανειλημμένα στο επίκεντρο της επικαιρότητας, με τις φυσικές καταστροφές, τις πολιτικές εντάσεις στην ανατολική μεσόγειο και τα κύματα προσφύγων στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας να απασχολούν, τακτικά, τα μέσα ενημέρωσης. Για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών απαιτείται η εφαρμογή έξυπνων τεχνολογιών και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο παραδοσιακά υποστηρίζει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη συνεργασία των επιχειρήσεων μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε.

Στην ηλεκτρονική ημερίδα, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λάβουν ενεργό μέρος μέσω τεσσάρων polls, που σκοπό είχαν να αποτυπώσουν την ετοιμότητα και προτεραιότητα των εταιριών σε θέματα Cyber Securiy. Όπως φάνηκε, ο τομέας του email security και η γενική προστασία των χρηστών (DNS Security, MFA κ.ο.κ.) είναι οι πιο βασικές προτεραιότητες των ελληνικών επιχειρήσεων, σε μια τόσο ιδιαίτερη περίοδο, όπως αυτή που βιώνουμε, με μεγάλο τμήμα των εργαζομένων να εργάζονται με καθεστώς τηλεργασίας, απομακρυσμένα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα και τις παρουσιάσεις, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στην ενότητα εκδηλώσεις: //griechenland.ahk.de/gr ή να επικοινωνήσει στο τηλ. 2310 32 77 33/ -34, E-Mail: ahkthess@ahk.com.gr.

AddThis Website Tools