Κομμωτήρια: Βιάστηκε το ΕEA να ανακοινώσει ότι ανοίγουν δηλώνει ο Αδωνις Γεωργιάδης

Μπέρδεμα με το άνοιγμα των κομμωτηρίων. Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ανατροπή για τα κομμωτήρια,  τα οποία χθες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας ανακοίνωσε ότι ανοίγουν μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο. Με νεότερες δηλώσεις του, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha. Ο ίδιος παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν, το πιθανότερο, σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Βεβαίως αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί δηλώσεις του ίδιου του κ. Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο οποίος τόνισε ότι το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί, καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού.

«Ασφαλώς τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα σε άνοιγμα», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρέπεμψε ωστόσο σε ανακοινώσεις, συνολικά και θεσμικά.

Aκόμη τόνισε πως το click away, δηλαδή παραγγελία ηλεκτρονικά και παραλαβή από το κατάστημα, θα μπορούσε να είναι μια λύση, δεν μπορεί όμως να αντικαταστήσει την λιανική πώληση ενώ πρόσθεσε πως όσον αφορά τα επόμενα βήματα, «όταν εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι oι οποίοι συνεδριάζουν θα τα πούμε.» Σημείωσε τέλος ότι αυτή την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ προαιρετικά μπορούν να είναι ανοιχτά.

Η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση θα είναι να γίνουν μικρά, προσεκτικά βήματα στην άρση του lockdown, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή βιβλιοπωλείων, ανέφερε σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής. Αυτό για να εκτονωθεί και λίγο ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.