Στην αγορά διατίθεται το νέο προϊόν του αγροτικού κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου, αγνό παγωτό από πρόβειο γάλα.
Στην αγορά διατίθεται το νέο προϊόν του αγροτικού κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου, αγνό παγωτό από πρόβειο γάλα.
Ο συνεταιρισμός πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεση του γάλακτος σε εμπόρους και να το τυροκομήσει – τυποποιήσει ο ίδιος με ικανοποιητικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς , όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διευθυντής του συνεταιρισμού Μάνος Κωνσταντιδέλλης, αφού πληρώνονται το γάλα με τις μεγαλύτερες τιμές στο νησί, 90 λεπτά το πρόβειο και 59 το γίδινο.
Εδώ και ένα χρόνο, ο συνεταιρισμός έβαλε πλώρη στην παραγωγή κι άλλων προϊόντων πλην των τυριών και η αρχή έγινε με το παγωτό από πρόβειο γάλα, το οποίο θα βρίσκεται στα ψυγεία επιχειρήσεων σε όλο το νησί αλλά και στην Αθήνα, ενώ ο ανταγωνισμός για τα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ είναι μεγάλος.