O ΕΣΕΦΥ ήρθε για να μείνει

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η σημαντικότερη για το 2013 εκδήλωση για το Πράσινο στην Ελλάδα , την οποία διοργάνωσε ο «νεόδμητος» Ελληνικός Σύνδεσμος Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού (ΕΣΕΦΥ) με θέμα «Διαχείριση Αστικών Οικοσυστημάτων» , που έγινε στα πλαίσια της BUILDING GREEN EXPO , στο ΜΕΚ ΠΑΙΑΝΙΑΣ, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Στην ημερίδα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους στόχους του ΕΣΕΦΥ για εξωστρέφεια και προσανατολισμό στην εξαγωγική δραστηριότητα των ανθοκομικών μονάδων που ξεκίνησε από τη δράση της ομάδας «Συνέργεια-Hellenic Garden Team» στη FLORIADE 2012 με τον αυτοδιαχειριζόμενο ελληνικό κήπο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σπύρος Μάμαλης , που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα που αφορούν την παραγωγή και εξαγωγή φυτικού υλικού ενώ συμμετείχαν με ομιλίες και παρεμβάσεις οι σημαντικότεροι φορείς της χώρας που εμπλέκονται με το ευρύτερο αντικείμενο του Πρασίνου (ΦΥΤΟΝΕΤ, ΠΕΕΓΕΠ, Σύλλογος για τη Δενδροκομία στην Ελλάδα, ΠΣΑΤ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΙ Άρτας, ΤΕΙ Δράμας και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα,ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΒΟΤΑΝΙΚΩΝ ΚΗΠΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  σημαντικοί Δήμοι, Φορείς και ΜΚΟ ) και παρουσιάστηκαν και σχετικά προγράμματα όπως το πιλοτικό BIOWASTE ATHENS που αφορά στην διαλογή στην πηγή απορριμμάτων που μπορούν να γίνουν κομποστ.



Την εκδήλωση εμφανίστηκε εκτάκτως και αντιπροσωπεία από το Ελληνοβραζιλιάνικο Επιμελητήριο , με τον Πρόεδρο κ. Κίμωνα Πάτκα και εκπρόσωπο του Υπουργείου Γεωργίας τη Βραζιλίας, που χαιρέτισαν την ημερίδα και προσκάλεσαν τους Έλληνες παραγωγούς σε κοινές δραστηριότητες. Θυμίζουμε ότι η Βραζιλία αυτή τη στιγμή είναι σε μεγάλη ανάπτυξη λόγω των 2 σημαντικότερων εμπορικά αθλητικών διοργανώσεων που θα γίνουν εκεί την επόμενη 3ετία (Mundial ποδοσφαίρου 2014 και Ολυμπιακοί Αγώνες 2016).


Τα συμπεράσματα της ημερίδας συνόψισε ο τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου του ΓΕΩΤΕΕ κ. Παναγιώτης Παπαδάκης και τα οποία σύντομα θα είναι δημοσιεύσιμα. Οι συμμετέχοντες ομιλητές έλαβαν από τον ειδικό σύμβουλο του ΕΣΕΦΥ κ. Νίκο Θυμάκη μία πρόταση για δημιουργία άτυπου (καταρχήν) φορέα συζήτησης για το Πράσινο στην Ελλάδα και την προβολή του σε παγκόσμια κλίμακα.  .

 


Είναι σαφές, ότι με τέτοιες κινήσεις και αποδοχή, ο ΕΣΕΦΥ ήρθε για να μείνει και να τραβήξει το δρόμο της ορθής στρατηγικής lobbying για τον έλληνα παραγωγό και απασχολούμενο στο χώρο της Ανθοκομίας ευρύτερα προς το μέλλον της παγκόσμιας αγοράς.

Επικοινωνία: info@esefy.gr