Καταγγελίες για μειωμένη επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου εως και 50%

Καταγγελίες για τη μειωμένη επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου έως και 50% έρχονται διαρκώς από παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με αγρότες και αγροτοσυνδικαλιστές η επιστροφή ΕΦΚ δεν ανέρχεται στο ποσό το οποίο έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Πέρσι είχε γίνει και άλλη μείωση στην επιστροφή του ΕΦΚ. Φέτος αυτό ξανάγινε ,χθες στη 2η δόση με μείωση μέχρι και 50% σε αγρότες. Αυτό έγινε σε όλες τις καλλιέργειες, αρδευόμενες και μη. Η μείωση ήταν γενική και χωρίς ενημέρωση» μας ανέφερε ο Δημήτρης Μπαζάνας, μέλος της ΕΝΑ Λάρισας, παραγωγός κυρίως ψυχανθών, ο οποίος έχει και αροτραίες καλλιέργειες.«Πήραμε μειωμένη την επιστροφή ΕΦΚ  στα καύσιμα και δεν ξέρουμε γιατί. Μάθαμε ότι αυτό συνέβη και σε άλλους παραγωγούς» μας ανέφερε ο Λαρισαίος παραγωγός Λευτέρης Τζιότζιος.

Καταγγελίες έφτασαν και από τη Βόρεια Ελλάδα « ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι υποχρεωμένοι να μας ενημερώνουν για όσα συμβαίνουν και όχι να τα μαθαίνουμε από το λογαριασμό της τράπεζας .Ποια ίδια λεφτά θα μας έδιναν; Μειωμένη κατά 40% είναι η δεύτερη δόση » μας ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Γκόντιας από τη Δράμα.