Συνταγές με προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας με ένα κλικ στην πλατφόρμα Tastecentralgreece

Στόχος της πλατφόρμας είναι η παρουσίαση γευστικών δημιουργιών της περιοχής που Οι γευστικές δημιουργίες που σας παρουσιάζουμε μιλάνε στην καρδιά…

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της Στερεάς Ελλάδας, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των αγροτουριστικών υπηρεσιών και των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η νέα διαδικτυακή πρωτοβουλία καταγραφής, παρουσίασης και προώθησης των αυθεντικών Στερεοελλαδίτικων συνταγών μέσα από την πλατφόρμα www.tastecentralgreece.gr.

Στόχος της πλατφόρμας είναι η παρουσίαση γευστικών δημιουργιών της περιοχής που Οι γευστικές δημιουργίες που σας παρουσιάζουμε μιλάνε στην καρδιά… Στόχος μας ένα διαχρονικό ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων, των χρωμάτων και των αρωμάτων. Τα πιάτα φωτογραφήθηκαν στη φύση, για να σας προσφέρουμε ένα αυθεντικό ταξίδι, στη Στερεά Ελλάδα. 

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Αναστάσιος Βελισσαρίου δήλωσε σχετικά: «Η Στερεοελλαδίτικη γαστρονομία αντανακλά το πολιτιστικό φορτίο, το ιστορικό παρελθόν, αλλά και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων της περιοχής. Με τη χρήση απλών υλικών, αλλά και την παράδοση αιώνων, αυτές οι αυθεντικές συνταγές με επιρροές από Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την παράδοση των Σαρακατσάνων, των Βενετσιάνωνκά, ταξιδεύουν τους αναγνώστες και τους προσκαλούν να συμμετάσχουν σε μια γευστική μυσταγωγία, που συνδέεται άμεσα με τη ταυτότητα της Στερεάς Ελλάδας, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της. Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός αποτελεί  μέρος αυτής της ταυτότητάς  που οφείλουμε να προβάλλουμε σε κάθε επισκέπτη.Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συμβάλλει στην προώθηση της αγροδιατροφής και του αγροτουρισμού, ώστε να παρουσιάσει η Στερεά Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, στην τουριστική αγορά, ελκυστικά και ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα».

Τονίζεται ότι την επιμέλεια της πλατφόρμας είχε η δημοσιογράφος Σίσσυ Νίκα, συγγραφέας του βιβλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «Στερεά Ελλάδα, Πάρε μια γεύση».