Σοβαρό πλήγμα για ελληνικά φρούτα -λαχανικά το κλείσιμο της Ποκρόφσκαγια

Προσοχή στους Έλληνες εξαγωγείς φρούτων και λαχανικών αλλά και σε όσες ελληνικές εταιρίες ετοιμάζονται να συνάψουν συμφωνίες με ρωσικές εισαγωγικές επιχειρήσεις, συνέστησε σήμερα ο Γιώργος Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS.
Το πρόβλημα προέκυψε μετά τη σφράγιση για τρεις μήνες της χονδρεμπορικής αγοράς Ποκρόφσκαγια στη Μόσχα, στην οποία συγκεντρώνονται ευρωπαϊκά φρούτα και λαχανικά και όχι μόνο. Ο ίδιος χαρακτήρισε πλήγμα αυτό που συνέβη και ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να συνδράμουν τους ελληνικούς φορείς που θίγονται.
«Λόγω του κλεισίματος του Κέντρου-Αγοράς Χονδρικής Πώλησης Ποκρόφσκαγια στην Μόσχα εφιστούμε την προσοχή των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων νωπών οπωροκηπευτικών που έχουν συνάψει συμφωνίες με στεγαζόμενες σ' αυτήν ρωσικές εισαγωγικές εταιρείες, για την διασφάλιση με κάθε νόμιμο μέσον των απαιτήσεων τους πληρωμής των φορτίων που μέχρι
σήμερα έχουν αποστείλει. Την ίδια μέριμνα θα πρέπει να  έχουν και για τα φορτία που τυχόν θα αποστέλλουν στο μέλλον ,μετά την  μετεγκατάσταση του εν λόγω κέντρου  σε νέα έδρα» ανέφερε.