Μπισκότα γλυκαίνουν και τον πατριάρχη Βαρθολομαίο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το εργοστάσιο της οικογένειας Παπαδοπούλου στη Θεσσαλονίκη,  επισκέφθηκε σήμερα ο Παναγιότατος, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από την Ιωάννα Παπαδοπούλου, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της επιχείρησης, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Η κ.Παπαδοπούλου τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και του παρέδωσε αναμνηστικό δώρο. Ο Παναγιότατος ευλόγησε το προσωπικό και τους παρισταμένους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς από τους εργαζομένους.
«Η  σημερινή επίσκεψη και η ευλογία  του  Παναγιότατου
κ.Βαρθολομαίου είναι ιδιαίτερα τιμητική για την οικογένειά μας, το προσωπικό μας, την  εταιρία μας», σημείωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου. «Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση καθώς η σημερινή επίσκεψη έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τη βιομηχανία Παπαδοπούλου, την εταιρία μας, η οποία ιδρύθηκε το 1922 από τον Κωνσταντινουπολίτη πατέρα μου, Ευάγγελο
Παπαδόπουλο και την οικογένειά του. Η ευλογία και οι ευχές του Παναγιότατου δίνουν σε όλους μας ακόμη περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας».
Η ελληνική εταιρία, ιδρύθηκε, με τον ερχομό της οικογένειας Παπαδοπούλου από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Διαθέτει 4 εργοστάσια παρασκευής μπισκότου, μπάρας δημητριακών, σοκολατένιων πούρων κ.ά., απασχολεί περίπου 1.200 άτομα κι έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Στη μονάδα της Θεσσαλονίκης απασχολούνται περίπου 400 άτομα, ενώ φέτος η εταιρία προχώρησε και σε νέες προσλήψεις 55 ατόμων, για να προωθήσει στην αγορά συσκευασμένο ψωμί ("Χωριανό" κ.ά.)
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στην Ιωάννα Παπαδοπούλου ανέφερε: «Σας συγχαίρω όχι τόσο για το μέγεθος της
επιχείρησής σας, όσο για το γεγονός ότι δίνετε ψωμί σε τόσες οικογένειες».