Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ζητά την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για τα Δασικά Οικοσυστήματα


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στην 11η/21-10-2013 συνεδρίασή του, εξετάζοντας τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής “Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης”, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. την απόσυρση του εν λόγω Σχεδίου Νόμου και να καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς και την επιστημονική κοινότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα που πιθανώς υπάρχουν στα δασικά οικοσυστήματα και να δημιουργηθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην αειφορική αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας.
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θεωρεί το δάσος ως κοινωνικό αγαθό, στο οποίο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Ιδίως σήμερα που αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και η Ευρωπαϊκή κοινωνία θεωρεί το δάσος ως απαραίτητο στοιχείο της Αγροτικής Οικονομίας.
Σε περίπτωση που το παραπάνω Σχέδιο Νόμου κατατεθεί στη Βουλή, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ζητά απ’ όλους τους βουλευτές την καταψήφιση του.