Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους για τον εργασιακό Μεσαίωνα

Ρολά έχει κατεβάσει σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ενώ και παραγωγοί έχουν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν στα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή τις πιέσεις, που δέχεται η κοινωνία μετά τα μνημόνια.

Οι πολίτες ήδη νωρίς πριν τις 11 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Πεδίο του Αρεως ζητώντας εργασία για όλους, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και διατήρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Χειρόφρενο για τρένα του ΟΣΕ και  προαστιακό, λόγω απεργίας εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ εξαιτίας της απεργίας των σιδηροδρομικών δεν εκτελούνται δρομολόγια του μετρό από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ως το αεροδρόμιο.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν ως τις 9 το βράδυ ενώ κανονικά θα κινηθούν κατά τ΄άλλα μετρό, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 μετά το μεσημέρι θα υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων και τροποποιήσεις δρομολογίων στα αεροδρόμια λόγω στάσεων εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια λόγω συμμετοχής των εργαζομένων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Με προσωπικό ασφαλείας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Θεσσαλονίκης.

       * Πριν από λίγο άρχισε η προσυγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων και φοιτητών και σπουδαστών στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης.

 
 
Στις πορείες και οι αγρότες λόγω του φορολογικού για τα αγροτεμάχια

 
Γεωργοί και κτηνοτρόφοι απ΄ όλη τη χώρα συμμετέχουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στις σημερινές κινητοποιήσεις στις κεντρικές πλατείες των πρωτευουσών της Ελλάδας, παρά την κακοκαιρία.

Δυναμικό παρών δίνουν κι  οι αγρότες της Αχαΐας  στην Πάτρα. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για πολλοστή φορά για το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, που όπως επισημαίνουν, θα βάλει ταφόπλακα στο σύνολο του αγροτικού κόσμου.

Σε μια κίνηση καλής θέλησης οι αγρότες της Αχαΐας αποφάσισαν να συμμετάσχουν και στις δυο πορείες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και στις δυο πλατείες, Εθνικής Αντίστασης και Γεωργίου, στο κέντρο της πόλης, από πλευράς Εργατικού Κέντρου και ΠΑΜΕ.

Η προσυγκέντρωση έγινε στην Ακτή Δημαίων στη συμβολή με Παπαφλέσσα, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Αχαρνών, την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα αγροτεμάχια.

       * Κρητικοί παραγωγοί  ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, στις κεντρικές πλατείες.

       * Στη Λάρισα, ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου υποστηρίζει ότι όσοι παραγωγοί δεν έχουν να πληρώσουν φόρο ακινήτων, βάσει των όσων προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο, θ΄ αναγκαστούν  να πουλήσουν την περιουσία τους και να εγκαταλείψουν τη γη τους.