Οι τριανταφυλλιές της πόλης των Αγροτών


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
Την ονομάζουν πόλη των Αγροτών ή αλλιώς πόλη του Αγροτικού Κλάδου αλλά θεωρείται ιδανικό μέρος να ζει, κάποιος με την οικογένειά του. Πρόκειται για μια μικρή πόλη, με πάρκα, ασφαλείς γειτονιές κι εγκαταστάσεις αναψυχής λίγα χιλιόμετρα από το Ντάλας.

Στο μέρος αυτό έχουν δραστηριότητες πάνω από 4.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 250 διατηρούν και την εταιρική τους έδρα. Με φόρους επί των πωλήσεων, εκπτώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας κι άλλα είδη κινήτρων, που κάποιοι θα το ονόμαζαν φορολογικό παράδεισο το «Farmers Branch» μπορεί να υπερηφανεύεται για το υψηλό επίπεδο ζωής για τους κατοίκους του.
Είναι δυναμικό επιχειρηματικό κέντρο, στο οποίο εδρεύει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη βόρεια πλευρά, μόλις 1 τέταρτο από το αεροδρόμιο του Ντάλας.

Μικροί λοφίσκοι και ήπιοι χειμώνες με ελάχιστα ακραία καιρικά φαινόμενα και όμορφα σοκάκια έχουν κάνει γνωστή την πόλη προς τα έξω ως κι «Η πόλη των πάρκων».
Στον ιστό της πόλης, διοργανώνονται ειδικές εκδηλώσεις , αθλητικές δραστηριότητες,   προγράμματα αναψυχής και άλλες ανέσεις που δημιουργούν μια ζωντανή κοινότητα, η οποία μπορεί να ζει σ΄ ένα χώρο, με 28 πάρκα!
 

Το σημαντικότερο απ΄ αυτά είναι το Farmers Branch που έχει και ιστορικό χαρακτήρα και πραγματοποιεί διάφορες δραστηριότητες, από μπέιζμπολ μέχρι  και κηπουρική, ενώ παράγει ακόμη και υγιεινά τρόφιμα για την κοινότητα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ευωδιάζει ο τόπος από τα τριαντάφυλλα, αφού στις εγκαταστάσεις του πάρκου Farmers Branch  και στα σοκάκια της πόλης, μοσχοβολούν πάνω από 500 είδη τριαντάφυλλων!