Β. Αποστόλου: Ορατός ο κίνδυνος ευλογιάς στα ζώα και στη Θεσσαλία

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί από σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, για την προσβολή των ζώων από ευλογιά.

Σε συζήτησή του με αγρότες του Έβρου ο Νίκος Αργυρίου, από το συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, παρουσίασε τους υπεύθυνους Αγροτικής Ανάπτυξης, το συντονιστή, Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή Ευβοίας και το Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βουλευτή Ξάνθης.

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι ήδη από το τέλος Αυγούστου είχαν κάνει από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάση Τσαυτάρη, όταν ακόμη το πρόβλημα της ευλογιάς ήταν πολύ περιορισμένο αλλά η απάντηση ήρθε τον Οκτώβριο.

Τώρα, όπως είπε, στον Έβρο υπάρχουν πληροφορίες για 31 εστίες της νόσου  και το πρόβλημα έχει μεγεθυνθεί, αφού στο κάδρο είναι κι η Λέσβος, η Ξάνθη και η Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η νόσος θα φτάσει ως τη Θεσσαλία. Στον Έβρο τα κρούσματα έχουν διασπορά και στη βόρεια πλευρά και στη νότια του νομού, κάτι που παραδέχτηκαν κι οι ίδιοι οι παραγωγοί, εξαιτίας του προβλήματος που υπάρχει στη γειτονική Τουρκία.

Μετά τη συνάντηση στον Έβρο, ο κ. Αποστόλου θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Κομοτηνής για τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ξάνθη, στον «Ορφέα» στις 17:30, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση με θέμα : «Οι επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στον πρωτογενή τομέα και τα επερχόμενα νέα μέτρα της κυβέρνησης».

Όπως υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ, η  διάλυση του κρατικού μηχανισμού, με την εξάπλωση της ευλογιάς να αποτελεί το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα και οι προτάσεις της αριστεράς θ’ αποτελέσουν το αντικείμενο της ανοιχτής συζήτησης-ενημέρωσης.