Κορπή: Το νερό φέρνει τουρίστες

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τα γραμματόσημα, που έφερναν στον παγκόσμιο χάρτη ελληνικές ομορφιές. Μπορεί το ελληνικό νερό να συνδράμει στον τουρισμό;

Φαίνεται πως ναι. Σε μια προσπάθεια προώθησης της ελληνικότητας και των ελληνικών περιοχών, το Κορπή σε συνεργασία με την οργάνωση «Alliance for Greece», πραγματοποιεί μία πρωτοποριακή καμπάνια προβολής 6 Ελληνικών τουριστικών προορισμών.

Όπως λένε από την εταιρία, βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενισχύσει την προσέλκυση τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα να ενδυναμώσει τους δεσμούς των Ελλήνων με τους ελληνικούς προορισμούς και το ελληνικό ποιοτικό νερό.

Από τον Ιούλιο έως σήμερα, τα μπουκάλια Κορπή μισού λίτρου και ενάμιση λίτρου κυκλοφορούν με ανανεωμένη εμφάνιση. Κάθε μία από τις ετικέτες των μπουκαλιών της εταιρίας φιλοξενεί έναν ελληνικό προορισμό της Ελλάδας μεταξύ της Ζακύνθου, της Σαντορίνης, του Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, των Μετεώρων, της Λίμνης Τριχωνίδας και του Μπάλου στην Κρήτη.

Το σύνολο των ετικετών που κυκλοφόρησαν ως τις αρχές Δεκέμβρη αγγίζουν περίπου τα 50 εκατομμύρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες εξαγωγής του Κορπή (Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία και Κύπρο).

Η ενέργεια, κατά την εταιρία, πρόκειται να συνεχιστεί και το χειμώνα με πολλούς νέους προορισμούς, όπως η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, οι Δελφοί, η Λίμνη Πλαστήρα, κ.ά..

Οι πηγές Κορπή φημίζονται από τις αρχές του 20ού αιώνα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, γεγονός που έκανε την περιοχή πόλο έλξης, πλήθους επισκεπτών που συρρέουν για να βοηθηθούν στη θεραπεία παθήσεων που αφορούν στα νεφρά, την υψηλή αρτηριακή πίεση κ.ά.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή, όπως λένε στελέχη του, στοχεύει συστηματικά στην κυκλοφορία νερού ανώτερης ποιότητας από τα προστατευόμενα Ακαρνανικά Όρη στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για νερό, πλήρως αγνό, υγιεινό και καθαρό, χαμηλό σε περιεκτικότητα αλάτων και νατρίου, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία ενώ, σύμφωνα με την εταιρία, την ασφάλειά του εγγυάται μέσα από 500 καθημερινούς, ποιοτικούς ελέγχους με την τεχνογνωσία της Νestle Waters.