Μεταξάς: Εσβησε 125 κεράκια


Πάνω από 1.000 φίλοι της εταιρίας Μεταξά υπέβαλαν αίτηση για να περάσουν το κατώφλι της εταιρίας, για να γιορτάσουν τα 125 χρόνια από τις 28 Νοεμβρίου ως την 1η Δεκεμβρίου. Ήταν η πρώτη φορά που ο Οίκος Μεταξά άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του για να τον γνωρίσουν, αλλά τυχεροί στάθηκαν μόνο 125, οι οποίοι χωρισμένοι σε μικρές ομάδες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην ιστορική επιχείρηση.

Ο Οίκος Μεταξά, ιδρύθηκε από το Σπύρο Μεταξά και συνεχίζει να διαφυλάττει την τέχνη της ποτοποιίας. Παράγει πάνω από 10.000.000 φιάλες το χρόνο και εξάγει σε 60 χώρες, περίπου το 80% της παραγωγής του.

Οι καλεσμένοι ανακάλυψαν τα υποβλητικά κελάρια του Οίκου σε μια διαδρομή, κάτω από τη γη, που οδηγεί,  μέσα  από ένα δάσος με δρύινα βαρέλια, στα άδυτα της κληρονομιάς της εταιρίας και στα αιωνόβια βαρέλια Νο 1,2,3,4. Διέσχισαν τη σήραγγα του χρόνου προς το μικρότερο από τα κελάρια, όπου παλαιώνουν τα  αποστάγματα και τέλος βρεθήκαν στην
«Αίθουσα Μύησης» – την αίθουσα που ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό.

«Από την είσοδο κιόλας, νιώσαμε  ότι κάτι πολύ ξεχωριστό συντελείται εδώ» δήλωσε η Αλεξία Σ. Κάποιος άλλος σημείωσε ότι πρόκειται για «ταξίδι τόλμης κι έμπνευσης» γιατί με έμβλημα τον ατρόμητο Σαλαμινομάχο, προχωρά πάντα μπροστά, παρά τις όποιες αντιξοότητες των εποχών. «Ήταν μια μυσταγωγία» σημείωσε ένας άλλος προσκεκλημένος, ενώ άλλος ανέφερε ότι ήταν μια «ανεπανάληπτη εμπειρία αισθήσεων από την Ελλάδα».

Οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν τη γκάμα των «Αστεριών» και των «Reserves», ενώ το νέο Μεταξά 12 Αστέρων που μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, ήταν  ανάμεσα στις αποκαλύψεις, όπως καινούργια ανακάλυψη ήταν για πολλούς και ο  ξεχωριστός τρόπος με τον όποιο το Μεταξά εκφράζει τη μοναδικότητά του σε όλον τον κόσμο.

Ο Παναγιώτης Σαραντόπουλος, διευθύνων Σύμβουλος του Οίκου Μεταξά ευχαρίστησε όλους όσους με θέρμη «συμμετείχαν στην εμπειρία αυτή, καθώς και όλους τους φίλους του Μεταξά που μας τιμούν με την επιλογή τους και γράφουν μαζί μας την πρώτη σελίδα των επόμενων 125 χρόνων», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μετά από τόσο μεγάλο ενδιαφέρον τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα επαναληφθούν και στο μέλλον.