Δρόμος χωρίς εμπόδια σε βόρεια προάστια

Ως το τέλος του 2015 αναμένεται να βελτιωθεί η οδική σύνδεση Δροσιάς - Διονύσου - Νέας Μάκρης, μετά την ένταξή του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Αττικής, στα βόρεια προάστια Αττικής.

Σήμερα ο συγκεκριμένος δρόμος, μήκους 17 χιλιομέτρων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2015 αναμένεται να βελτιωθούν οι υκλοφοριακές συνθήκες και η οδική ασφάλεια.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 33 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά την περίοδο 2005-2010 έγιναν στο συγκεκριμένο δρόμο 50 συνολικά ατυχήματα ή δυστυχήματα με τραυματίες ή και νεκρούς, εκ των οποίων 27 (δηλαδή το 54% του συνόλου) οφείλονται σε μετωπικές – πλαγιομετωπικές συγκρούσεις, λόγω έλλειψης ορατότητας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός υποστήριξε πως «με το έργο αυτό ο δρόμος γίνεται ασφαλέστερος, ενώ παράλληλα γίνεται αναδάσωση με 17.000 δέντρα και 32.000 θάμνους και αντίστοιχα αναπτύσσεται δίκτυο πυροπροστασίας και άρδευσης. Το έργο σέβεται το περιβάλλον και έχει τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων. Είναι ένα έργο ανάπτυξης για τα Βόρεια Προάστια και την Ανατολική Αττική, η οποία επιτέλους αποκτά υποδομές: στερεά, υγρά απόβλητα και οδικούς άξονες».

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως σε ό,τι αφορά στην απορροφητικότητα του ΠΕΠ «είμαστε σίγουροι ότι θα πιάσουμε το 100% μέχρι το τέλος του έτους» και πρόσθεσε ότι «βάλαμε τα γυαλιά σε όλους τους φορείς».