Farmer’ s Market, ιδιωτών προ των πυλών

Στη λογική των Farmer’ s Market αλλά από την ιδιωτική πρωτοβουλία δημιουργείται ένας χώρος στις παρυφές της Αττικής για γεωργούς,  κτηνοτρόφους, οικοτέχνες, που θέλουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους, χωρίς μεσάζοντες.

Η πρώτη  στεγασμένη λαϊκή αγορά, το «Farmers Republic», δίνει πλέον την δυνατότητα σε κάθε παραγωγό να φέρει  τα προϊόντα του στην πόρτα του καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες, με τιμές προσιτές. Σ’ ένα χώρο 1.200 τ.μ. υψηλής αισθητικής, με χαμηλό κόστος στον Άγιο Στέφανο Αττικής, ο αγρότης - παραγωγός  μπορεί να διαθέσει ποιοτικά προϊόντα.

Φυσικό σημείο λιανικής πώλησης στη λαϊκή αγορά, στο παντοπωλείο που θα λειτουργεί μόνιμα, η λαϊκή που θα λειτουργεί με φρέσκα προϊόντα κάθε Σάββατο και, παράλληλα, ηλεκτρονικό σημείο πώλησης  μέσω του e-shop, όπου ο καταναλωτής μπορεί και επιλέγει προϊόν από συγκεκριμένο παραγωγό ή επωνυμία. Απευθύνεται κατεξοχήν στους παραγωγούς, που ακολουθούν διαδικασίες ορθής γεωργικής πρακτικής ή είναι πιστοποιημέναοι στα βιολογικά προϊόντα και δεν μπορούν να βρουν εύκολα ράφι στο σούπερ μάρκετ. Οι τιμές είναι προσιτές κι ο παραγωγός μπορεί να έχει τις εξής παροχές:

* Υποστηρικτικές υπηρεσίες marketing και βελτίωσης των καλλιεργειών σε χαμηλές τιμές
*  Συνεργασία με γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων, φορέων ελέγχου και πιστοποίησης, διάθεσης σπόρων, εργαλείων, εξοπλισμού, συσκευασιών κ.α.
* Διακεκριμένα σημεία προβολής προϊόντων
* Προβολή βιογραφικού των παραγωγών και των μεθόδων καλλιέργειας και παρασκευής των προϊόντων σε ειδικές προθήκες στους πάγκους και στο παντοπωλείο
* Εφαρμογή διαχείρισης των παραγγελιών από το κινητό του παραγωγού
* Οπτικοακουστικό κι  έντυπο υλικό που παρουσιάζεται στο χώρο και εστιάζει σε ιδιαίτερα προϊόντα και πρόσωπα που έχουν διαγράψει σημαντική πορεία στην ελληνική διατροφή
* Προώθηση του εγχειρήματος αλλά και των συνεργαζόμενων παραγωγών στα ΜΜΕ,

Το Farmers Republic επιδιώκει να δημιουργήσει ένα τριπλό “κανάλι” δίκαιου εμπορίου, στηρίζει τον Έλληνα γεωργό- κτηνοτρόφο- οικοτέχνη –βιοτέχνη τροφίμων. Παράλληλα, δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης του κλάδου και της ελληνικής υπαίθρου,  επιτυγχάνοντας την ενίσχυση της απασχόλησης στις συγκεκριμένες κατηγορίες δραστηριότητας.
Στόχος είναι η ανάδειξη των παραδοσιακών προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης με προτεραιότητα στις ποικιλίες της Ελληνικής Γης, η επαναφορά αξιών και η τήρηση κανόνων ηθικής στη διάθεση τροφίμων.
Τέλος, οι συνεργάτες παραγωγοί αποκτούν σημαντικές εξαγωγικές δυνατότητες μέσω του Farmers Republic και των διεθνών συνεργασιών του.

Τηλ. Επικοινωνίας με την εταιρία: 210-5201770.    
Αθήνα,
18/12/2013
Για περισσότερες πληροφορίες
Κάλλια Ξανθοπούλου – Arte Creative Team
Τηλ:2105201770
Κιν: 6972722709