Νέα Προγράμματα Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας

Συμβολαιακή Γεωργία με την Εταιρία Μύλοι Θράκης – Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε.» και τους Παραγωγούς της περιοχής Θράκης προχωρεί  η Τράπεζα Πειραιώς.

Η εταιρεία Μύλοι Θράκης είναι από τις παλαιότερες ελληνικές εταιρίες στην Ελλάδα με μακρά ιστορία στον αγροτικό επιχειρηματικό χώρο και παρότι πέρασε από διακυμάνσεις ανάλογα και με την εποχή κατάφερε να επιβιώσει και να προχωρήσει.

Η συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας  εξασφαλίζει την αγορά των προϊόντων από την εταιρία «Μύλοι Θράκης – Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε.»  και την έγκαιρη εξόφληση των Παραγωγών, διασφαλίζοντας έτσι το εισόδημά τους και καλύπτει ολόκληρο το παραγωγικό κύκλωμα.

Στον τομέα της Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας η Τράπεζα Πειραιώς επεκτείνει την υλοποίηση του Προγράμματος, υπογράφοντας συμφωνία με την εταιρία «ΙΝΑΧΟΣ ΑΒEΕ» και τους γεωργο-κτηνοτρόφους της περιοχής του Ν. Φθιώτιδας.

Η νέα αυτή συμφωνία αφορά σε  χρηματοδοτικές προτάσεις, που καλύπτουν το συνολικό παραγωγικό κύκλωμα. Η Τράπεζα Πειραιώς, όπως επισημαίνει, επιδιώκει να εξασφαλίσει ρευστότητα στους κτηνοτρόφους για την απόκτηση των απαραίτητων ζωοτροφών κατά την περίοδο της συγκομιδής τους και γεωργικών εφοδίων για την παραγωγή  των κτηνοτροφικών φυτών, όταν πρόκειται για γεωργο-κτηνοτρόφους, ενώ  παράλληλα διασφαλίζει τη διάθεση του παραγόμενου προϊόντος τους.

Η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει τους παραγωγούς που εντάσσονται στα προγράμματα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με ασφάλιση της εγκεκριμένης πίστωσης για την πιθανή απώλεια παραγωγής, λόγω ασθενειών και φυσικών καταστροφών. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 15 συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας από την εν λόγω Τράπεζα.