ΣΥΡΙΖΑ:πρωτοτυπία να φορολογούνται τα μέσα παραγωγής

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει τις γεωργικές εκτάσεις στο νέο φόρο ακινήτων, επεσήμανε σήμερα από το βήμα του Greek Agribusiness Forum, ο βουλευτής και Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος Ευάγγελος Αποστόλου.

Με την ευκαιρία της μεγάλης διαδήλωσης αγροτών σήμερα στο Σύνταγμα, ο κ. Αποστόλου ανέφερε:
«Αυτό που θεσμοθετείται στη Βουλή είναι πρωτοτυπία, η είσοδος των αγροτικών δραστηριοτήτων στον ενιαίο φόρο ακινήτων. Η καλλιεργήσιμη γη δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Ως προς τις επιδοτήσεις των αγροτών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπασμωδικά προγράμματα, ενώ χαρακτήρισε ως «ξεπούλημα» την εξαγορά της Αγροτικής από την Τράπεζα Πειραιώς.

Μιλώντας για το πρόγραμμα του κόμματος του, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ενός εθνικού σχεδίου αγροτικής δράσης με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ανέφερε ότι στόχος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι η προώθηση προϊόντων που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό και η κάλυψη του ελλείμματος αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα με προτεραιότητα στη ζωική παραγωγή.