Επεισόδια και τραυματισμός αγρότη έξω από τη Βουλή

Αιμόφυρτος  έπεσε  ένας από τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στο αγροτικό συλλαλητήριο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, έξω από τη Βουλή.

Οι απόψεις διίστανται αφού άλλοι μιλούν για έναν ηλικιωμένο αγρότη, που χτυπήθηκε από γκλομπ κι άλλοι για έμπορο λαϊκής αγοράς,  από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος τραυματίστηκε στο μάτι και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό μαζί με τον αγροτοσυνδικαλιστή Ανδρέα Στρατάκη, στο σημείο που βρίσκονται εύζωνες.

Από το πρωί υπήρξε ένταση, όταν οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους παραγωγούς από την Πελοπόννησο να μοιράσουν τα πορτοκάλια, σε άλλο σημείο απ΄αυτό που θέλησαν οι παραγωγοί.

Στη συνέχεια νέα ένταση δημιουργήθηκε όταν αντιπροσωπεία γεωργών - κτηνοτρόφων θέλησε να μεταβεί στο χώρο της Βουλής. Οι αγρότες θέλησαν να πάει δεκαμελής αντιπροσωπεία, οι αστυνομικοί να πάει πενταμελής αντιπροσωπεία. Τελικά πέρασε η αντιπροσωπεία τους μέσα για να δώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη φορολόγηση στα αγροτεμάχια ενώ εκτός από συνάντηση με κυβερνητικούς βουλευτές συναντήθηκαν και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα,  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμφώνησε ότι πρόκειται για αδικία και δεσμεύτηκε ότι όταν έρθει αυτή η ρύθμιση θα την καταργήσει.

Μια άλλη ομάδα διαδηλωτών λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Οικονομικών.
μαζί με τον αγροτοσυνδικαλιστή Ανδρέα Στρατάκη ι μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, στους Ευζώνους.

Έξω από τη Βουλή, στο χώρο των Ευζώνων δημιουργήθηκε ένταση, ενώ αγροτοσυνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι υπήρξε και προβοκάτσια από δυο Χρυσαυγίτες, που πίεζαν στα κάγκελα.

Λίγο η τσικουδιά, λίγο η στάση των αστυνομικών που άρχισαν να τους σπρώχνουν και τους ψέκασαν με χημικά μαγκουριές από κρητικές κατσούνες έπεσαν κι άρχισε πορτοκαλοπόλεμος.

Αστυνομικοί χτύπησαν τον ηλικιωμένο με γκλομπ στο κεφάλι και το μάτι, ο οποίος μεταφέρθηκε συνοδευόμενος από τον αγροτοσυνδικαλιστή του Ηρακλείου, Ανδρέα Στρατάκη, στον Ευαγγελισμό.

Αυτήν  την ώρα λιγοστοί παραγωγοί μένουν έξω από τη Βουλή ενώ άλλοι με πούλμαν μεταφέρονται στο λιμάνι.