Νέο εργαλείο γεωργικών δεδομένων στη μάχη κατά της επισιτιστικής κρίσης στην Αφρική

Το νέο εργαλείο γεωργικών δεδομένων μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αυξανόμενης επισιτιστικής κρίσης στην Αφρική.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις 19 Μαΐου για τη Σύγκρουση και την Παγκόσμια Επισιτιστική Ασφάλεια, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Gro Intelligence, Sara Menker, μίλησε για την αυξανόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση, τη συρροή άνευ προηγουμένου παραγόντων που συμβάλλουν σε αυτήν την κρίση και τον δυσανάλογο αντίκτυπό της σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα.

Ως μέρος μιας ευρύτερης απάντησης σε αυτήν την κρίση, η Gro Intelligence συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ροκφέλερ για να καταστήσει δημόσια σε όλους τα γεωργικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τις αφρικανικές χώρες.

Κατανόηση των επιπτώσεων της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης

Περιβαλλοντικοί, οικονομικοί και πολιτικοί κραδασμοί οδηγούν σε ραγδαία άνοδο των τιμών των τροφίμων και περιορίζουν την πρόσβαση σε βασικές καλλιέργειες. Η προκύπτουσα κρίση είχε δυσανάλογο αντίκτυπο στις χώρες με χαμηλότερο εισόδημα. Σε ένα πρόσφατο άρθρο για τους New York Times, η διευθύνουσα σύμβουλος της Gro Intelligence, Sara Menker, και ο Dr. Rajiv Shah, Πρόεδρος του The Rockefeller Foundation, έδειξαν πώς οι αυξανόμενες τιμές του σιταριού έχουν προκαλέσει την τιμή του ψωμιού, ένα βασικό βασικό προϊόν, να διπλασιαστεί περίπου. στο Σουδάν.

Η κατανόηση της προσφοράς και της ζήτησης μεγάλων καλλιεργειών –καλαμπόκι, σόγια, σιτάρι και ρύζι– σε όλη την Αφρική σε πραγματικό χρόνο βοηθά στην αναγνώριση του πλήρους αντίκτυπου αυτής της κρίσης. Οι ισολογισμοί προσφοράς και ζήτησης, οι οποίοι ενσωματώνουν μηνιαία ιστορική και προβλεπόμενη προσφορά και ζήτηση των μεγάλων καλλιεργειών, μετατρέπουν όλες τις δυνάμεις που οδηγούν την τιμή ενός εμπορεύματος σε έναν ενεργό αριθμό προσφοράς στο τέλος του έτους. Αυτές οι εκτιμήσεις «τελικών αποθεμάτων» για ένα εμπόρευμα βοηθούν στην πρόβλεψη της τιμής και στον εντοπισμό μελλοντικών περιοχών κινδύνου.

Επί του παρόντος, αυτά τα δεδομένα δεν είναι εύκολα προσβάσιμα σε μία τοποθεσία, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην κάλυψη της προσφοράς και της ζήτησης για τις κύριες καλλιέργειες τροφίμων στην Αφρική. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες σε ολόκληρη την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό τυφλό σημείο. Οι χορηγοί δεν είναι σε θέση να κατευθύνουν με ακρίβεια τα κεφάλαια. Και οι κυβερνήσεις στερούνται ουσιαστικής γνώσης καθώς αγωνίζονται για εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού εν μέσω της τρέχουσας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

«Συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής και τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας και αξιοποιώντας τον ιδιωτικό τομέα για δημόσια χρήση, η συνεργασία μας με το The Rockefeller Foundation θα συμβάλει στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών επισιτιστικής ασφάλειας, στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων και στη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου για όλους», είπε η κ. Menker.

«Με αυτό το νέο εργαλείο, οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις θα είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να προβλέψουν τις ελλείψεις τροφίμων, την άμεση ανακούφιση και τη βελτίωση του στρατηγικού σχεδιασμού ως απάντηση στο πρωτοφανές επίπεδο σοκ προσφοράς και ζήτησης που έχουν προκαλέσει παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια».

Συνδυάζοντας δεδομένα σχετικά με την ξηρασία, τις συνθήκες καλλιέργειας, τις τιμές, την προσφορά και τη ζήτηση όλα σε ένα μέρος, οι χρήστες θα μπορούν να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικές λύσεις και σχέδια αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στις αυξανόμενες ελλείψεις βασικών γεωργικών προϊόντων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Αξιοποιώντας τη δύναμη της πλατφόρμας Gro

«Για να δημιουργήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, η ομάδα Gro, η οποία περιλαμβάνει τόσο ειδικούς τομέα όσο και τεχνολόγους, αξιοποίησε την πλατφόρμα μας και τη δύναμη κλιμάκωσης των μοντέλων μηχανικής μάθησης για να παρέχει γρήγορα και με ακρίβεια τα απαραίτητα δεδομένα», δήλωσε ο Will Osnato, Senior Research Analyst στο Μεγάλη Νοημοσύνη. «Με την υποστήριξη του The Rockefeller Foundation, θα προσφέρουμε γεωργικούς ισολογισμούς που υποδηλώνουν προσφορά και ζήτηση καλαμποκιού, σόγιας, σιταριού και ρυζιού για το επόμενο έτος. Επιπλέον, το εργαλείο έχει δοκιμαστεί και ελεγχθεί από την ομάδα αναλυτών μας και διατίθενται μεθοδολογίες για να καλύπτουν πλήρως τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα της πλατφόρμας μας.»

Μαζί με τους ισολογισμούς προσφοράς και ζήτησης σε πραγματικό χρόνο, το Gro's Food Security Tracker for Africa κάνει για πρώτη φορά διαθέσιμες στο κοινό βασικές μετρήσεις για 49 αφρικανικές χώρες, όπως:

  • Πρόβλεψη Παραγωγής της Gro – Οι εκτιμήσεις παραγωγής υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις προβλέψεις απόδοσης που βασίζονται στη μηχανική μάθηση της Gro, οι οποίες ενσωματώνουν περιβαλλοντικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και ιστορικά δεδομένα παραγωγής για την πρόβλεψη της προσφοράς.
  •  Αναλογία αποθεμάτων προς χρήση της Gro – Τα αποθέματα μιας χώρας σε μια συγκεκριμένη καλλιέργεια είναι δείκτης επισιτιστικής ασφάλειας. Η αναλογία αποθεμάτων προς χρήση δείχνει τη σχέση μεταξύ αποθεμάτων και χρήσης. Η αναλογία αποθεμάτων προς χρήση του Gro υπολογίζεται ως τα συνολικά αποθέματα θερμίδων τροφίμων στο τέλος της περιόδου εμπορίας – μια περίοδος ενός έτους που ορίζεται από την καλλιεργητική περίοδο ενός συγκεκριμένου εμπορεύματος. Στη συνέχεια, αυτός ο αριθμός διαιρείται με τη συνολική ζήτηση θερμίδων τροφίμων (εγχώρια κατανάλωση + εξαγωγές) σε καθεμία από τις τέσσερις καλλιέργειες στην επιλεγμένη περιοχή.
  •  Cropland-Weighted Gro Drought Index (GDI) – Ο ιδιόκτητος δείκτης Gro Dought Index είναι ο πρώτος παγκόσμιος παγκόσμιος δείκτης γεωργικής ξηρασίας υψηλής ανάλυσης. Το GDI μετρά τη σοβαρότητα της ξηρασίας σε μια κλίμακα από «0» (χωρίς ξηρασία) έως «5» (εξαιρετική ξηρασία). Ο δείκτης είναι παγκόσμιος και προσφέρει δεδομένα σε επίπεδο ηπείρου, χώρας, πολιτείας και περιφέρειας. Οι τιμές που εμφανίζονται στο εργαλείο σταθμίζονται ανά καλλιεργήσιμη έκταση σε επίπεδο περιοχής για κάθε χώρα.
  •  Δείκτης φυτικής υγείας με σταθμισμένη περιοχή καλλιέργειας (NDVI) – Ο NDVI είναι ένας βασικός δείκτης υγείας των φυτών που βασίζεται σε δορυφόρους και χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη της παραγωγής, της προσφοράς και της τιμής των καλλιεργειών. Το χαμηλότερο NDVI σηματοδοτεί χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής, υποδηλώνοντας υψηλότερους κινδύνους επισιτιστικής ανασφάλειας.
  •  Τιμές – Οι σειρές τιμών επιλέχθηκαν με βάση τις τιμές εξαγωγής Free-on-board (FOB) από τον μεγαλύτερο προμηθευτή εισαγωγών για την επιλεγμένη χώρα. Εάν η χώρα δεν είναι σημαντικός εισαγωγέας, τότε επιλέχθηκαν αντιπροσωπευτικές παγκόσμιες τιμές.

Σχετικά με αυτή τη συνεργασία

Η συνεργασία της Gro Intelligence με το The Rockefeller Foundation αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αιχμής για την προώθηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας. Όταν ο ιδιωτικός τομέας αξιοποιείται για τον δημόσιο τομέα, μπορεί να βοηθήσει πρωτοβουλίες επισιτιστικής ασφάλειας, να αντιμετωπίσει τις ανισότητες και να οικοδομήσει έναν βιώσιμο κόσμο για όλους.

Σχετικά με την Gro Intelligence

Η Gro Intelligence συνεργάζεται με εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ανθρωπιστικούς οργανισμούς και κυβερνήσεις για την πρόβλεψη κινδύνων για την επισιτιστική ασφάλεια που μπορεί να οδηγήσουν σε κρίσεις τροφίμων ή πείνας.

Η πλατφόρμα επισιτιστικής ασφάλειας λειτουργεί ως ενιαία πηγή αλήθειας και ένας κόμβος έγκαιρης προειδοποίησης που παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες, πληροφορίες και αναλύσεις σε όλη την αλυσίδα αξίας. Η πλατφόρμα προβλέπει τις μελλοντικές τάσεις και προωθεί την προληπτική λήψη αποφάσεων που βασίζονται σε τεκμήρια για να εγγυηθεί την επισιτιστική ασφάλεια των εταίρων μας.