MoU Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Το MoU θα δώσει τη δυνατότητα στο Επιμελητήριο να συνδράμει ενεργά στη δικαιότερη και ταχύτερη διάχυση στην αγορά των πόρων που παρέχουν σήμερα τα θεσπισμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, με κυριότερο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα, με το Υπουργείο Οικονομικών, την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την ανάληψη σειράς δράσεων σε θέματα που αφορούν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», θα υπογράψει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σχετική προαναγγελία έκανε, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας κατά τη διάρκεια δείπνου, που παρέθεσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο για 6η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο Υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο δεν είναι απλώς ένας σημαντικός θεσμός. Με απόφαση του κυρίου Πρωθυπουργού αλλά και εμού ως εποπτεύοντα Υπουργού των Επιμελητηρίων, συζητήσαμε με την ηγεσία του Επιμελητηρίου και αποφασίσαμε να συνυπογράψουμε, τις επόμενες ημέρες, ένα μνημόνιο συνεργασίας (ΜοU), ορίζοντας το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο ως τον βασικό συνεργάτη της ελληνικής κυβερνήσεως για την προβολή των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και τη σωστή πληροφόρηση των επιχειρήσεων στη Γερμανία για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης μπορούν να βρουν και να αξιοποιήσουν για να επιλέξουν την Ελλάδα ως τον επενδυτικό τους προορισμό. Με αυτή μας την απόφαση δείχνουμε έμπρακτα πρώτον, το μέγεθος της εμπιστοσύνης που έχουμε στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και δεύτερον, το μέγεθος της επιθυμίας της ελληνικής κυβερνήσεως να ενισχύσουμε τους οικονομικούς μας δεσμούς με την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλειος Γούναρης, υπογράμμισε ότι «το MoU θα δώσει τη δυνατότητα στο Επιμελητήριο να συνδράμει ενεργά στη δικαιότερη και ταχύτερη διάχυση στην αγορά των πόρων που παρέχουν σήμερα τα θεσπισμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, με κυριότερο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Όπως σημείωσε «στρατηγικός στόχος θα είναι η ένταση των γερμανικών επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, σε μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα λόγω της διεθνούς γεωπολιτικής κρίσης. Αποδέκτης των ωφελειών που θα υπάρξουν θα είναι η ίδια η κοινωνία και γι' αυτό έχουμε χρέος να δράσουμε από κοινού άπαντες, κυβέρνηση, φορείς της αγοράς και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες και επενδυτές, προς εξασφάλιση υψηλών επενδυτικών επιδόσεων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, για να συμπληρώσει ότι «πρόθεση των Γερμανών επενδυτών είναι να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό κάθε διαθέσιμο πόρο, πολλαπλασιάζοντας τα προσδοκώμενα κέρδη, υπέρ και των δύο οικονομιών, της Ελλάδας και της Γερμανίας».

AddThis Website Tools