Χρ.Μπαλτογιάννης: Πόσο θα συνεχιστεί η κοροϊδία με τα φωτοβολταϊκά;

Το αλαλούμ με τα φωτοβολταϊκά και τα βιβλία εσόδων – εξόδων έθεσε επί τάπητος κι ο πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση»,  Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης  μπροστά σε υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μιλώντας στο Agrocapital, στο περιθώριο της συνάντησης, αναφέρθηκε στα τραγελαφικά που αναμένεται να δημιουργηθούν, με θύμα πάλι τον αγρότη, που προσπάθησε να βγάλει ένα έξτρα εισόδημα, μέσω των φωτοβολταϊκών ενώ μίλησε και για το σημαντικό κόστος ενέργειας στις οργανωμένες κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες.

Ο  ίδιος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το θέμα τονίζοντας ότι «είχαν χρόνο ν’ ακούσουν και να λύσουν τα προβλήματα από τους επαγγελματικούς  χώρους αλλά δεν είχαν την διάθεση...».

«Τιμολογούν κάθε μήνα την εκκαθάριση που έχει ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ)», μας ανέφερε ο κ.Μπαλτογιάννης. «Οι αγρότες πληρώνουμε ΦΠΑ και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Προσωπικά, το θεωρώ πολύ μεγάλη κοροϊδία να μας στέλνουν κάθε μήνα στο ΛΑΓΗΕ, ώστε τα τιμολόγια να πληρωθούν. Κι ενώ έχουμε να πληρωθούμε σχεδόν ένα χρόνο, το Υπουργείο Οικονομικών θα έρθει να μας χρεώσει γι΄ αυτό, μέσω των βιβλίων εσόδων – εξόδων. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε για κάτι που δεν εισπράξαμε. Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη».
 

ΤΖΟΑΝΑ ΚΙΑΛΛΙΑΪ