NBG Business Seeds: Λίγες μόνο ώρες έμειναν για να λάβετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό

Περιλαμβάνει δράσεις που στοχεύουν στην προβολή καινοτόμων ιδεών και έργων, σε ομάδες εκπαίδευσης και καθοδήγησης, καθώς και στην παροχή υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης

Τι είναι το NBG Business Seeds είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την προώθηση της καινοτόμου και εξαγωγικής επιχειρηματικότητας.

Περιλαμβάνει δράσεις που στοχεύουν στην προβολή καινοτόμων ιδεών και έργων, σε ομάδες εκπαίδευσης και καθοδήγησης, καθώς και στην παροχή υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Μόλις ολοκληρωθεί η φάση του διαγωνισμού και βραβευτούν οι προτάσεις, η Εθνική δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν επιλεγεί μέσω των δράσεων του προγράμματος NBG Business Seeds ( www.nbg.gr/nbgseeds ).

Η Εθνική συνεργάζεται με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) ώστε να παρέχει στους εκπροσώπους των προτάσεων που έχουν επιλεγεί τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε επιχειρηματικά θέματα και να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα των Amazon, Facebook και Microsoft.

Επιπλέον, όσον αφορά την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, η Εθνική παρέχει στοχευόμενες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με το The People's Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχή στα ίδια κεφάλαια της εταιρείας τους, καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τις Google, Grant Thornton, Watson, Farley. & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEL (Κέντρο Εθελοντών Διευθυντών – Ελλάδα) και Endeavor Greece.

Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση των ομάδων από το έμπειρο προσωπικό της Εθνικής, το οποίο, με βάση την επαγγελματική εμπειρία άνω των 20 ετών σε διάφορους τραπεζικούς τομείς, προτείνει στοχευόμενες λύσεις για τη βελτίωση κάθε επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Λίγες ώρες έχουν μείνει μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για να μπορέσει κάποιος  να επωφεληθεί από το δίκτυο των συνεργατών και των εταιρειών και να λάβει υπηρεσίες ενημέρωσης, καθοδήγησης, δικτύωσης καθώς και δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Δρ. Σπύρος Αρσένης αποδέχθηκε την πρόσκληση του ευρωπαϊκού φορέα EIT Manufacturing να αξιολογήσει τις προτάσεις του διαγωνισμού.
Οι τελικές παρουσιάσεις θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εδώ μπορείς να υποβάλεις τώρα την πρότασή σου στο nbg.gr/competition

Στα πλαίσια  του διαγωνισμού nbg seeds έλαβαν  πολλές δράσεις  χώρα και  στέφτηκαν με μεγάλη επιτυχία  η εκδήλωση  " H Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στο Επίκέντρο" στο πλαίσιο της Beyond. Γυναίκες που μας εμπνέουν Evi Hatzioannou,Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Εθνική Τράπεζα, Antigoni Lymperopoulou, CEO HDBI Μαρία Καραγιάννη Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης,Sonia Mousavere Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Bayer Hellas, Litsa Panayotopoulos Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, Amcham  

Συνδιοργάνωση  NBG Business Seeds, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης, ΟΚ!Τhess, Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Bayer Hellas.

Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι η εταιρεία GEP Unmanned Technologies με CEO και ιδρυτή της εταιρείας τον  Γιώργο Παπαδημητρόπουλο  με το drone GEP4/2 που χαρτογραφεί και αναλύει 200 στρέμματα σε 15 λεπτά.