«Αληθινό Αγρόκτημα» στην «Δημοκρατία των Αγροτών»


 

 

 

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, η ομάδα των γεωπόνων του "Αληθινού Αγροκτήματος' ( realfarm.gr) , θα φιλοξενηθεί στην "Δημοκρατία των Αγροτών" (farmers republic) για να ενημερώσει παραγωγούς και καταναλωτές, με σύντομες παρουσιάσεις και συζήτηση, για την διαδικασία παραγωγής, ελέγχου και πιστοποίησης των βιολογικών προϊόντων, από το χωράφι έως το ράφι.

Επίσης θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που θα θέσει το κοινό για την ποιότητα των  αγροτικών προϊόντων, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα(μεταλλαγμένα) καθώς και για θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων στην αγορά.

Η πρώτη στεγασμένη Αγορά Παραγωγών στην Ελλάδα, η Farmers Republic  «κάνει πρεμιέρα» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014. Στο Κόμβο Αγίου Στεφάνου, σε μια στεγασμένη και πλήρως κλιματιζόμενη αίθουσα 1.200 τ.μ, οι Έλληνες παραγωγοί για πρώτη φορά συναντούν απευθείας τους καταναλωτές και «συστήνουν» οι ίδιοι τα προϊόντα τους.

Στις προθήκες του Παντοπωλείου θα βρίσκονται αρχικά περισσότερα από 200 προϊόντα, ενώ 40 παραγωγοί με φρέσκα προϊόντα εποχής θα ολοκληρώνουν την εικόνα της επίσημης πρώτης ημέρας λειτουργίας.

Η  Farmers Republic αποτελεί την πρώτη πραγματική Αγορά Παραγωγών (farmers market) στη χώρα μας, και παράλληλα  την πρώτη ιδιωτική στεγασμένη αγορά στην Αττική, που διαθέτει παντοπωλείο, e-shop (www.farmersrepublic.gr) και διανομή κατ’ οίκον! Η λαϊκή αγορά λειτουργεί κάθε Σάββατο, ενώ το παντοπωλείο και το ηλεκτρονικό κατάστημα, καθημερινά.