Γιατί οι αγρότες είναι οι σημαντικότεροι σύμβουλοί μας στην επόμενη φάση της γεωργίας

Μια μαρτυρία για το πώς οι εταιρείες τεχνολογίας μπορούν να βάλουν τους αγρότες στο επίκεντρο της ανάπτυξης προϊόντων.

Πολλά έχουν αλλάξει για τους αγρότες τα τελευταία χρόνια. Συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, αυξανόμενο κόστος εισροών για τα πάντα, από λιπάσματα μέχρι φυτοφάρμακα και αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών για την προέλευση των τροφίμων τους.

Εν τω μεταξύ, μια τεχνολογική επανάσταση δίνει επίσης στους αγρότες περισσότερα εργαλεία για να ενισχύσουν την αποδοτικότητα, να αυξήσουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη.

Πέρυσι σημειώθηκαν ρεκόρ επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις agtech. Αλλά καθώς ο αριθμός των εταιρειών που ανταγωνίζονται για το μερίδιο αγοράς έχει αυξηθεί, το ίδιο ισχύει και για τους αγρότες. Δυστυχώς, πάρα πολλοί από αυτούς δεν κατανοούν τις μοναδικές προκλήσεις και τις ανάγκες των αγροτών. Καθώς το τοπίο εξελίσσεται πιο γρήγορα από ποτέ, το να γνωρίζουμε τι οδηγεί τους αγρότες - και πώς να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν τους στόχους τους - δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί σε μια έδρα μακριά από το χωράφι.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας agtech, έχω περάσει εκατοντάδες ώρες συναντώντας αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Αυτό που ανακάλυψα είναι αναμφισβήτητο: Είναι κρίσιμο να προσκαλούμε τους αγρότες να περπατήσουν δίπλα μας ως σύμβουλοι — από την ιδέα μέχρι την ανάπτυξη έως την εφαρμογή και πέρα ​​από αυτό. Πράγματι, η κατασκευή προϊόντων με αυτό το είδος οικείας κατανόησης έχει αμέτρητα οφέλη τόσο για τις εταιρείες τεχνολογίας όσο και για τους αγρότες. Εδώ είναι τι έμαθα για το πώς οι εταιρείες τεχνολογίας μπορούν να βάλουν τους αγρότες στο επίκεντρο της ανάπτυξης προϊόντων—και γιατί είναι καλό επιχειρηματικό.

Δεν υπάρχουν δύο αγροκτήματα που να είναι ακριβώς όμοια και οι τεχνολογίες πρέπει να εξηγούν αυτή την ποικιλομορφία. Στην πραγματικότητα, λέγεται συχνά: «Αν έχεις μιλήσει με έναν αγρότη, έχεις μιλήσει σε έναν αγρότη». Γνωρίστε το εύρος των αναγκών μιλώντας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και βεβαιωθείτε ότι ακούτε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ να ταξιδέψω στη Βόρεια Ντακότα για να συναντηθώ με έναν κτηνοτρόφο, αγρότη και ηγέτη στο κίνημα για την υγεία του εδάφους. Αυτός ο ηγέτης του κλάδου χρησιμοποιεί τεχνικές αναγεννητικής γεωργίας, συμπεριλαμβανομένης της εκ περιτροπής βόσκησης και της μη όργωσης, για να αυξήσει καλλιέργειες σε μετρητά, να καλύψει καλλιέργειες και ζώα. Και η επιτυχία του ήταν προφανής καθώς οδηγούσα στην περιοχή κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι η ολοκληρωμένη και στρατηγική χρήση διαφορετικών καλλιεργειών και αναγεννητικών τεχνικών οδήγησε σε υγιή εδάφη που συγκρατούσαν περισσότερο νερό και θρεπτικά συστατικά, υποστήριξαν την ανθεκτικότητα του κλίματος και παρήγαγαν κέρδη που άλλοι μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν.

Η μαρτυρία αποτελεσμάτων όπως αυτά κατά τις επισκέψεις μας στον αγρό ενισχύει τη σημασία της αξιοποίησης της σοφίας της αγροτικής κοινότητας. Οι ανάγκες ενός αγρότη εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από το μοναδικό του πλαίσιο, τη γεωγραφική περιοχή, τον τύπο των καλλιεργειών, τις μεθόδους καλλιέργειας και τους πόρους στους οποίους έχει πρόσβαση. Δεν σκοπεύουμε να προβλέψουμε κάθε πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι πελάτες μας — τελικά δεν είμαστε αγρότες. Έτσι γεφυρώνουμε αυτό το χάσμα ακούγοντας.

Χρειάζονται τακτικές αλληλεπιδράσεις με αγρότες και γεωπόνους για να συλλέξουμε αρκετά δεδομένα για να αξιοποιήσουμε. Και μόνο τότε μπορούμε να αναπτύξουμε λύσεις που γνωρίζουμε ότι θα παράγουν τα αποτελέσματα που θέλουν και χρειάζονται οι πελάτες μας.

Εξισορρόπηση των τρεχουσών αναγκών των αγροτών με τις μακροχρόνιες παραδόσεις

Η γεωργία συνοδεύεται από παραδόσεις αιώνων, και παρόλο που η τεχνολογία έχει βοηθήσει, οι πρακτικές στον αγρό δεν έχουν εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία εκατό χρόνια. Οι οικογενειακές φάρμες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 98% των εκμεταλλεύσεων στις ΗΠΑ, έχουν περάσει μια κληρονομιά γνώσης. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη ότι η κοινότητα είναι μερικές φορές επιφυλακτική στο να ρισκάρει για νέες λύσεις.

Κάθε χρόνο, οι αγρότες κυριολεκτικά «στοιχηματίζουν το αγρόκτημά τους» στην επιτυχία των καλλιεργειών τους. Ένα λάθος μπορεί να στείλει την εργασία και τα έσοδα ενός έτους από το παράθυρο και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση μιας φάρμας.

Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν λύσεις που σέβονται τις κληρονομιές, τις πρακτικές και τα οικονομικά ζητήματα που είναι κρίσιμα για τους αγρότες. Για εμάς, αυτό σημαίνει να εξετάσουμε τις υπάρχουσες πρακτικές για την υγεία του εδάφους και τη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και να βασιστούμε σε αυτές. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι η υιοθέτηση των εργαλείων μας είναι απρόσκοπτη και εύκολη για τους αγρότες. Αυτό περιλαμβάνει τη βοήθεια των παραγωγών να κάνουν συνειδητές επιλογές. Με καλύτερη κατανόηση του αζώτου, του φωσφόρου, του καλίου και του άνθρακα στο έδαφός τους, οι αγρότες μπορούν να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το πώς να βελτιώσουν την απόδοση των λιπασμάτων που εφαρμόζουν για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος και τις αποδόσεις τους. Βοηθώντας τους αγρότες να επικεντρωθούν στην απόδοση επένδυσης (ROI) με αυτόν τον τρόπο τους οπλίζει ώστε να λάβουν την καλύτερη απόφαση για τις φάρμες τους.

Αναφέρομαι συχνά στις αρχές διαχείρισης του Peter Drucker όταν πρόκειται για την οικοδόμηση σχέσεων με την αγροτική κοινότητα. Ο Drucker πίστευε σε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στη διαχείριση, όπου ένα θρεπτικό περιβάλλον που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό είναι το κλειδί για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και των θετικών αποτελεσμάτων. Διαπίστωσα ότι αυτή η προσέγγιση έχει αξία, ανεξάρτητα από το αν οι συνεργάτες σας βρίσκονται σε αίθουσα συνεδριάσεων ή στο πεδίο.

Όπως κάθε σχέση, έτσι και η συνεργασία με την αγροτική κοινότητα απαιτεί συνεχή επικοινωνία. Δεν μπορούμε απλά να σταματήσουμε να ασχολούμαστε όταν βρεθεί μια λύση στα χέρια τους. Γι' αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο να προσφέρετε συνεχή υποστήριξη αλλά και να συλλέγετε τακτικά σχόλια.

Το να ζητάς ανατροφοδότηση δεν είναι επαναστατικό, αλλά η ανάληψη δράσης είναι εκεί που συμβαίνει η πραγματική μαγεία. Μάθαμε ότι η κυκλοφορία με ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν —αντί να περιμένουμε για μια πλήρη σειρά δυνατοτήτων— επιτρέπει την ενσωμάτωση σχολίων στην πορεία και για τους χρήστες να βλέπουν ότι λαμβάνουμε υπόψη τα σχόλιά τους. Όσο η επανάληψη έχει γίνει τσιτάτο στην τεχνολογία, είναι ουσιαστικό μέρος της διασφάλισης ότι ένας συνεχής βρόχος ανατροφοδότησης με τους πελάτες οδηγεί σε ουσιαστικές λύσεις.

Ξέρουμε ότι δεν θα κερδίσουμε τους πάντες, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε σχέσεις. Αλλά αντιμετωπίζοντας τους αγρότες ως πολύτιμους εταίρους και συμβούλους, βρήκαμε τεράστια οφέλη.

Αυτό που καταλήγει είναι η δέσμευση για την επίτευξη καλύτερων γεωργικών αποτελεσμάτων—τόσο για τους αγρότες όσο και για τους κτηνοτρόφους ως διαχειριστές της γης και για όλους εμάς που εξαρτόμαστε από τα τρόφιμα που παράγουν. Καθώς η κλιματική αλλαγή απειλεί τον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων, η ανάγκη για γεωργική καινοτομία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Και αν έχω μάθει κάτι από τις πολλές επισκέψεις μου στο αγρόκτημα, είναι το εξής: Για να κάνετε μεγάλες αλλαγές, πρέπει να ξεκινήσετε από το χωράφι.

Πηγή: forbes