Από τους συμμετέχοντες στην εν λόγω έρευνα, μόλις το 13,15% είχε δοκιμάσει έντομα.
Το 58% των καταναλωτών θεωρεί ότι τα έντομα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μελλοντική πηγή εναλλακτικής και βιώσιμης πρωτεΐνης που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα τρόφιμα, όπως προκύπτει από μελέτη του Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
Από τους συμμετέχοντες στην εν λόγω έρευνα, μόλις το 13,15% είχε δοκιμάσει έντομα, καθώς η αποστροφή τους, η έλλειψη συνήθειας και η ασφάλεια αυτών των τροφίμων έκανε το μεγαλύτερο ποσοστό να αποφύγει μια τέτοια δοκιμή. Η ηλικιακή ομάδα από 40 έως 59 ήταν η πιο πρόθυμη να καταναλώσει έντομα.