Η Levi Strauss προμηθεύεται βιολογικό βαμβάκι απευθείας από αγρότες

Μέσω της συμμετοχής της στο πρόγραμμα Organic Cotton Accelerator (OCA), η παγκόσμια εταιρεία τζιν Levi Strauss & Co ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το έργο Artistic Milliners' Milliner Organic για την προμήθεια βιολογικού βαμβακιού απευθείας από Πακιστανούς αγρότες.

Σε μια ανακοίνωση που περιγράφει λεπτομερώς τη συνεργασία, η Levi Strauss & Co είπε ότι το έργο Milliner Organic ενθαρρύνει την τοπική ιδιοκτησία της ηθικής προμήθειας βαμβακιού στο Πακιστάν.

Για να βοηθήσει τις τοπικές κοινότητες, το έργο δίνει στους αγρότες τη δυνατότητα να στραφούν στο βιολογικό βαμβάκι, με εκπαίδευση και βοήθεια για τη μετατροπή των χωραφιών τους. Η συμμετοχή της Levi Strauss & Co φέρνει την εταιρεία ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων της για την προμήθεια περισσότερων ηθικών ινών.

Η συνεργασία είναι το αποτέλεσμα της ένταξης του Levi Strauss στο Organic Cotton Accelerator (OCA), έναν πολυμερή οργανισμό που φέρνει ασφάλεια εφοδιασμού και μετρήσιμο κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος στην παραγωγή βιολογικού βαμβακιού, πέρυσι.

Ο Jeffrey Hogue, επικεφαλής βιωσιμότητας της LS&Co., δήλωσε: «Μέσω των συνεργασιών που μας τέθηκαν στη διάθεσή μας μέσω της OCA μπορούμε να συνεργαστούμε όχι μόνο για να υποστηρίξουμε τη μακροζωία του βαμβακιού αλλά και να βεβαιωθούμε ότι ο τρόπος που το κάνουμε υποστηρίζει καλύτερα τις κοινότητες .»

Οι γεωργικές τεχνικές που προάγουν καλύτερα την υγεία του εδάφους εισάγονται μέσω πρωτοβουλιών όπως η Milliner Organic. Αυτό έγινε κρίσιμο υπό το φως των εκτεταμένων πλημμυρών του 2022 στο Πακιστάν.

Το πιο υγιές έδαφος βοηθά στην απομάκρυνση του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό υποστηρίζει τη μελλοντική βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος από το οποίο εξαρτώνται οι κοινότητες.

«Αυτό το έργο είναι ξεχωριστό για εμάς, καθώς όχι μόνο υποστηρίζουμε τους αγρότες καθώς μεταβαίνουν σε μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας βαμβακιού, αλλά μπορούμε επίσης να φέρουμε καινοτομία και εφευρετικότητα στις αγροτικές κοινότητες», δήλωσε ο Omer Ahmed, διευθύνων σύμβουλος της Artistic Milliners. «Συνδέουμε όλους τους παίκτες της εφοδιαστικής αλυσίδας για να χαρτογραφήσουμε το ταξίδι του προϊόντος μας από το αγρόκτημα στη μόδα με δυνατότητα ιχνηλασιμότητας μέσω blockchain. Αυτό το επίπεδο διαφάνειας είναι ζωτικής σημασίας για την ανύψωση του πήχη στη συνεργασία και την προώθηση ισχυρών συνεργασιών».