Οι περισσότερες από τις κοινοτικές βιολογικές καλλιέργειες είναι μόνιμες, αντιστοιχούν σε βοσκοτόπια 42%, πράσινες χορτολιβαδικές 17%, δημητριακά 16%.
Η έκταση των βιολογικών καλλιεργειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 50% την περίοδο 2012-2020, φτάνοντας το 9,1% της καλλιεργούμενης γεωργικής έκτασης. Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία αντιπροσώπευαν το 52% το 2012 και το 59% το 2020. Η Γαλλία, με αύξηση 150%, θα έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια εκτάρια, εκτοπίζοντας την Ισπανία με τα 2,4 εκατομμύρια εκτάριο.
Οι περισσότερες από τις κοινοτικές βιολογικές καλλιέργειες είναι μόνιμες, αντιστοιχούν σε βοσκοτόπια 42%, πράσινες χορτολιβαδικές 17%, δημητριακά 16% και άλλες καλλιέργειες όπως ορισμένα οπωροφόρα δένδρα, ελιές και αμπέλια κατά 11%. Ορισμένες βιολογικές καλλιέργειες έχουν ξεπεράσει τον μέσο όρο του 9,1% όπως τα ξερά όσπρια 24%, τα λαχανικά κατά 11% ενώ αντίθετα, τα δημητριακά και οι βιομηχανικές καλλιέργειες απέχουν πολύ από αυτό το ποσοστό.
Το 2021 η κατανάλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε τα 58,6 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ κατά 1 δισ. ευρώ, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να είναι οι κύριοι κοινοτικοί καταναλωτές βιολογικών κατά 60%. Η κατά κεφαλής κατανάλωση βιολογικών τροφίμων και ποτών θα ξεπερνούσε τα 100 δολάρια σε Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία, ενώ στις ανατολικές χώρες το ίδιο ποσό θα έφτανε τα 10 δολάρια ανά άτομο.