Το σιτάρι υποχωρεί στις τιμές του 2021

Πως κινείται η αγορά.

Σηματοδοτεί τη συμφωνία με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών που επιτρέπει στις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών ασφαλή διέλευση από τα μπλοκαρισμένα από τη Ρωσία λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, πιθανότατα θα ανανεώσει τα προθεσμιακά συμβόλαια σιταριού των ΗΠΑ στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Σεπτέμβριο του 2021 τη Δευτέρα. Η πρόβλεψη για ευεργετικές βροχοπτώσεις που εκτείνονται σε περιοχές καλλιέργειας σκληρού κόκκινου χειμερινού σιταριού στις πεδιάδες των ΗΠΑ άσκησε επίσης πίεση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καλαμποκιού μειώθηκαν λόγω της δευτερογενούς πίεσης από την ολίσθηση των τιμών του σιταριού. Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σόγιας αυξήθηκαν λόγω ανησυχιών και προσδοκιών για την παγκόσμια προσφορά, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα μειώσει τις προοπτικές του για τη συγκομιδή σόγιας στην Αργεντινή στους 36,65 εκατομμύρια τόνους, από την τελευταία πρόβλεψή του για σχεδόν 45 εκατομμύρια τόνους. Τα νέα βοήθησαν να τεθούν νέα υψηλά συμβόλαια για τους μπροστινούς επτά μήνες γεύματος σόγιας.

Το καλαμπόκι Μαΐου μειώθηκε κατά 2¾¢ για να κλείσει στα 6,37 $ το μπουσέλ. οι επόμενοι μήνες ήταν μικτές αλλά κυρίως χαμηλότερες.

Το σιτάρι Μαΐου του Σικάγο υποχώρησε 13½¢ για να κλείσει στα 6,95¼ δολάρια το μπουσέλ. Το σιτάρι του Κάνσας Σίτι τον Μάιο βυθίστηκε 18½¢ και έκλεισε στα 7,97¾$ το μπουσέλ. Το σιτάρι της Μινεάπολης Μαΐου υποχώρησε 10¢ για να κλείσει στα 8,62¾$ το μπουσέλ.

Η σόγια του Μαΐου ανέβηκε 10¼¢ για να κλείσει στα 15,29 $ το μπουσέλ. Το γεύμα σόγιας Μαΐου πρόσθεσε 12,10 $ για να κλείσει στα 493,40 $ ανά τόνο. Το σογιέλαιο του Μαΐου μειώθηκε κατά 0,74¢ για να κλείσει στα 60,45¢ η λίβρα.