Στο 18ο North Atlantic Seafood Forum (NASF), επιχειρηματικό συνέδριο υδατοκαλλιέργειας και αλιείας που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία, συμμετείχε η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο 18ο NASF, που κάθε χρόνο αποκτά και μεγαλύτερη βαρύτητα και εκτόπισμα στις αποφάσεις που περιβάλλουν τη σωστή χρήση θαλασσών και ωκεανών για την παραγωγή θαλασσινών, συμμετείχαν φέτος πάνω από 850 σύνεδροι και πληθώρα ομιλητών. Στελέχη, ειδικοί, επιστήμονες, οι επικεφαλής των κλάδων, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους προς όφελος της διεθνούς κοινότητας παραγωγής θαλασσινών.
Σημαντικό μέρος του συνεδρίου κατέχει το forum για τις νέες τεχνολογίες όπου νεοφυείς εταιρίες παρουσιάζουν «εργαλεία» που προάγουν τη λειτουργία των κλάδων με καινοτόμες και πρότυπες μεθόδους.
Στο Global White Fish Summit, που αφορά στην παγκόσμια κατάσταση των λευκόσαρκων ψαριών με παρουσιάσεις από σημαντικές εταιρίες, η Lara Barazi - Γερουλάνου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ και CEO της εταιρείας Kefalonia Fisheries, παρουσίασε σε μεγάλο κοινό την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια με έμφαση στα δύο βασικά είδη, τσιπούρα και λαβράκι.
Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν στο 18ο NASF, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΟΠΥ Ιωάννης Χεκίμογλου, Σπύρος Γιαννουλάτος, Στέφανος Ντήμας και επίσης οι Αθανάσιος Φρέντζος, Ελευθέριος Λιώνης, Ιωάννης Πελεκανάκης (Εθνικές & Ευρωπαϊκές Υποθέσεις), Αικατερίνη Λύτρα (Επιστημονική Επιτροπή), Ισμήνη Μπογδάνου (Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις).
Με τη συμμετοχή της σε διεθνή συνέδρια, η ΕΛΟΠΥ εμπλουτίζει τις γνώσεις της και ισχυροποιεί τη δυνατή θέση της ως Οργάνωση Παραγωγών στη διεθνή ιχθυοκαλλιέργεια.
Η ΕΛΟΠΥ, κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Έχει 22 μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% της εγχώριας παραγωγής και εξάγουν τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου.