Ποιο είναι το μέλλον της γεωργίας; Η μετάβαση σε «έξυπνες» εφαρμογές

Είναι όλοι να εργάζονται μαζί, λένε οι ομιλητές της Συνόδου Κορυφής

Το Experimental Smart Farm της UC Merced δεν εστιάζει μόνον στην τεχνολογία και τον αυτοματισμό αλλά και στη συνεργασία μηχανής-ανθρώπου.

Αυτό ήταν μεταξύ των μηνυμάτων που μοιράστηκαν οι εκπρόσωποι της UC Merced σε μια συζήτηση στο πάνελ "Ποιο είναι το μέλλον της γεωργίας στην Καλιφόρνια;" συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Μαρτίου, στο California State University, Fresno.

Το πάνελ του UC Merced παρουσίασε το έξυπνο αγρόκτημα του πανεπιστημίου, το οποίο θα χρησιμεύσει ως κόμβος για τη συλλογή δεδομένων, καθώς και έργα που μπορούν να δοκιμάσουν οι ερευνητές πριν την κλιμάκωση σε μεγαλύτερες ιδιοκτησίες. Και παρόλο που πολλά στη φάρμα θα εργαστούν για την αυτοματοποίηση ορισμένων εργασιών, ο στόχος είναι επίσης να δημιουργηθούν καλύτερες, πιο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας για το εργατικό δυναμικό της φάρμας.

«Μας αρέσει να σκεφτόμαστε έξυπνους από την άποψη του ανθρώπινου δυναμικού, να εξυψώνουμε τον εργαζόμενο και να κάνουμε την εργασιακή εμπειρία πιο ευχάριστη, λιγότερο επιρρεπής σε τραυματισμούς και ασφαλέστερη», δήλωσε ο καθηγητής Tom Harmon, ο οποίος ηγείται της φάρμας. «Οραματιζόμαστε πολλές σταδιοδρομίες για μηχανολόγους μηχανικούς, επιστήμονες υπολογιστών ή τεχνικούς που τσακώνονται με αυτά τα ρομπότ».

Στην κεντρική ομιλία, η Υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας της Καλιφόρνια Κάρεν Ρος είπε ότι η γεωργία της Καλιφόρνια είναι αξιοζήλευτη και παρά τις προκλήσεις, την πανδημία και άλλους παράγοντες αποσταθεροποίησης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι καινοτόμοι και μπορούν να αποτελέσουν μέρος της κλιματικής λύσης.

Αλλά καθώς η γεωργία προχωρά, είπε, υπάρχει ζωτική ανάγκη για αυξημένη ευελιξία και προσαρμοστικότητα από την πλευρά του κράτους.

Περισσότερα από 700 άτομα εγγράφηκαν για να παρακολουθήσουν τη δωρεάν, μονοήμερη αυτοπροσώπως και εικονική σύνοδο κορυφής. Με τη χορηγία του Ινστιτούτου Maddy, σε συνεργασία με το Livermore Lab Foundation, Fresno State, CSU Bakersfield, CSU Stanislaus, UC Merced και Climate Now, η σύνοδος πρόσφερε την ευκαιρία σε βασικούς φορείς της γεωργίας να συζητήσουν όχι μόνο την προθεσμία για την ουδετερότητα του 2045 στην Καλιφόρνια, αλλά συγκεκριμένες προκλήσεις που σχετίζονται συχνά με το νερό, την τιμολόγηση, τις επιδοτήσεις και τις πολιτικές. Τα πάνελ υπό την ηγεσία του πανεπιστημίου πρόσφεραν καινοτόμες ιδέες σχετικά με την οικονομία, την επαναχρησιμοποίηση των εδαφών, την ενίσχυση και τη διατήρηση του νερού καθώς και για το πώς θα μπορούσε να είναι η πειραματική έξυπνη φάρμα στο μέλλον.

Η Ross τόνισε τις κρατικές πολιτικές και τις ευκαιρίες επιχορηγήσεων που είναι διαθέσιμες στην αγροτική κοινότητα, αλλά κατέστησε σαφές ότι ο στόχος του κράτους είναι μια εταιρική σχέση για την επίτευξη αποτελεσμάτων.

«Υπάρχουν 69.000 αγροκτήματα στην Καλιφόρνια, το 70% των οποίων είναι κάτω από 100 στρέμματα», είπε. "Θέλουμε να συνεργαστούμε με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας για να επιτύχουμε αποτελέσματα και να μην βασιζόμαστε μόνο στη ρυθμιστική διαδικασία. Υπάρχει χώρος για ρυθμίσεις, αλλά όταν πρόκειται για αποκατάσταση, ενδιαιτήματα και βιοποικιλότητα, συνεργασία απευθείας με αγρότες και κτηνοτρόφους, προστασία του περιβάλλοντος και οι ομάδες αποκατάστασης είναι εκεί που θέλουμε να είμαστε».

Επιπλέον, οι ομάδες αγροτών και παραγωγών καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ασχολήθηκαν επίσης με τον νόμο περί αειφόρου διαχείρισης των υπόγειων υδάτων (SGMA), που ψηφίστηκε από την Καλιφόρνια το 2014.

«Μακροπρόθεσμα, η SGMA είναι το σωστό», δήλωσε ο Ντένις Παρναγιάν, ιδιοκτήτης της Fowler Packing Company. «Αλλά είναι δύσκολο να φτάσεις εκεί».

Σε ένα πάνελ για την πολιτική ag, ο Πρόεδρος της Πολιτείας Φρέσνο, Saul Jiménez-Sandoval, κάλεσε το κράτος να εκτιμήσει τη γεωργία τόσο πολύ όσο η κινηματογραφική βιομηχανία στο Λος Άντζελες και την τεχνολογία της Silicon Valley.

«Η κυβέρνηση αποτυγχάνει να αντιδράσει εύστροφα», δήλωσε ο Joe Del Bosque, ιδιοκτήτης της Del Bosque Farms. «Χρειαζόμαστε νέα μέτρα και νέα πρωτόκολλα».

Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) Ανώτερου Προσωπικού Επιστήμονας Jennifer Pett-Ridge, μια ολοκληρωμένη εδαφική εμπειρογνώμονας, παρείχε το συνολικό τεχνικό πλαίσιο για την εκδήλωση εντοπίζοντας τοπικές και εθνικές ευκαιρίες για βιώσιμη και παραγωγική γεωργία.

«Τα εδάφη βρίσκονται στο δέσιμο του άνθρακα και της ενέργειας, του νερού και της επισιτιστικής ασφάλειας», δήλωσε ο Pett-Ridge. "Εστιάζουμε σε βιώσιμα συστήματα παραγωγής, κίνητρα, απλά αποτελέσματα και επιστημονική αυστηρότητα για να διασφαλίσουμε ότι τα κλιματικά οφέλη είναι μετρήσιμα. Το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore θέλει να παρέχει τα εργαλεία και τα δεδομένα για τη διαμόρφωση κρατικών και εθνικών σχεδίων δράσης για το κλίμα."

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, διεξήχθησαν συγκεκριμένες συζητήσεις από κάθε ένα από τα τέσσερα πανεπιστήμια. Το πάνελ του UC Merced στο έξυπνο αγρόκτημα του πανεπιστημίου είχε προηγηθεί:

  •     Το Ινστιτούτο Υδάτων της Καλιφόρνια και μια συζήτηση για τον νόμο περί αειφόρου διαχείρισης των υπόγειων υδάτων και πώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια αγορά εμπορίας νερού στην Καλιφόρνια, με τη χορηγία της Πολιτείας Φρέσνο.
  •     Ευκαιρίες αύξησης εσόδων για ιδιοκτήτες γης που αντιμετωπίζουν αγρανάπαυση, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης της αλλαγής χρήσης γης στην Κεντρική Κοιλάδα και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να γίνει δίκαια, με τη χορηγία του Stanislaus State.
  •     Οι επιχειρήσεις και τα οικονομικά της γεωργίας και πώς το κλίμα επηρεάζει τις αλυσίδες εφοδιασμού της γεωργίας και τις επιχειρηματικές στρατηγικές, με τη χορηγία της CSU Bakersfield.

Ο Steve Blumenshine, προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής του CSU για το Water Advocacy Toward Education and Research, εκτίμησε την εκδήλωση.

"Υπάρχουν τόσα πολλά συμφέροντα και ενδιαφερόμενοι για το νερό στην Καλιφόρνια, δεν θα είχε νόημα να συγκληθεί μόνο το CSU, το UC ή μέσα σε μια συγκεκριμένη κυβερνητική υπηρεσία. Ο καθένας φέρνει μια διαφορετική σειρά από απόψεις, αξίες και νομίσματα και αξίζει να ακουστεί και να εκπροσωπηθεί σε αυτές τις συζητήσεις».