Δεν ακολουθούν ούτε τις διεθνείς ούτε τις εγχώριες τιμές
Τα «σπασμένα» της περσυνής χρονιάς επιχειρούν να βγάλουν οι έμποροι σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας σε ότι αφορά το σιτάρι.
Σε επικοινωνία που είχαν παραγωγοί από τη Θήβα με το Agrocapital τόνισα ότι έχουν παρατηρήσει πρακτικές από εμπόρους οι οποίοι δεν ακολουθούν τις τιμές σιτηρών που πληρώνονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού κα επιχειρούν να αγοράσουν για ένα «κομμάτι» ψωμί τις σοδειές των παραγωγών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η μέση τιμή πώλησης σκληρού σιταριού στη χώρα μας ανέρχεται σε 33-35 λεπτά το κιλό στον κάμπο της Θήβας κάποιοι έμποροι πληρώνουν 24-25 λεπτά, χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία. Φυσικά χωρίς να κόβουν τα απαραίτητα τιμολόγια, κοιτώντας να μεγιστοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κέρδη τους, εις βάρος των αγροτών.
Ίδια είναι και η κατάσταση που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Λάρισας, όπως μας ανέφεραν παραγωγοί από την περιοχή.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που βρίσκονται στη διάθεση του Agrocapital στο λιμάνι του Βόλου, φορτώνονται σκληρά σιτάρια, Β & Γ ποιότητας με 30 λεπτά, για εξαγωγή, ενώ την ίδια στιγμή, κάποιοι μύλοι είναι διατεθειμένοι να τα πληρώσουν έως και 31 λεπτά