Την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της Φάμπρικας Πολιτισμού
Τρίωρο σεμινάριο – εσπερίδα για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου και για το marketing στο τυποποιημένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, θα γίνει στο Λεωνίδιο.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα της Φάμπρικας Πολιτισμού.
Το σεμινάριο θα εστιάσει στην αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, σαν προϊόν με μοναδικά χαρακτηριστικά (χημικά – οργανοληπτικά), αλλά και στις μεθόδους που μπορούν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τα χαρακτηριστικά αυτά.
Θα παρουσιαστούν, επίσης, αρχές και μέθοδοι μάρκετινγκ και τεχνικές επικοινωνίας, ειδικά για επιχειρήσεις εμπορίας εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, με σκοπό οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια ουσιαστική βάση για τον τρόπο που μπορούν να προωθήσουν το προϊόν τους.
Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ARTOLIO (Profitable and Sustainable artisanal olive oil industry in the Mediterranean).
Το ARTOLIO, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη στήριξη μικρών ελαιοπαραγωγών σε όλη τη Μεσόγειο, μέρος του προγράμματος ENI CBC MED για τη διασυνοριακή συνεργασία στη Μεσόγειο, αποτελεί μια «πλατφόρμα» που αφορά στη λεκάνη της Μεσογείου με συμμετοχές φορέων από τις Μεσογειακές χώρες του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Παλαιστίνης και της Ισπανίας.
Βασικούς σκοπούς έχει την αύξηση της παραγωγικότητας των ελαιώνων, τη βελτίωση της ποιότητας του παραγομένου ελαιόλαδου και την αξιοποίηση και προώθηση της αγοράς εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, επενδύοντας σε εξοπλισμό και γνώσεις σε παραδοσιακούς παραγωγούς ελαιόλαδου και ιδιοκτήτες μικρών ελαιοτριβείων.
Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο Γεωπόνος– Βιοτεχνολόγος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος Παναγιώτης Κάτσαρης, και ο Ηλίας Καλφακάκος, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, υπεύθυνος επιχειρηματικότητας και μάρκετινγκ του Προγράμματος Artolio.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες του κλάδου και αγρότες.