Στα «σκαριά» νέο πρόγραμμα για τη Μεταποίηση

Ο προϋπολογισμός και οι δικαιούχοι

Μετά τα προγράμματα των Σχεδίων βελτίωσης και των Νέων Αγροτών ο Σχεδιασμός του ΥΠΑΑΤ για το επόμενο έτος δεν σταματά εκεί, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocapital θα τρέξει ένα νέο πρόγραμμα για τη μεταποίηση

Ο συνολικός προϋπολογισμός φέρεται να ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ, με το Μέτρο να έχει ως στόχο την ενίσχυση της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αυξηθεί η αξία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Μεταποίηση

Το πρόγραμμα της Μεταποίησης θα παρέχει χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Η χρηματοδότηση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων, την αγορά σύγχρονων μηχανημάτων και εξοπλισμού, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την προώθηση των προϊόντων στην αγορά.

Όπως αναφέρεται στο Στρατηγικό Σχέδιο, προτεραιότητα θα έχουν οι επιχειρήσεις πρώτης μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων Εθνικών και Ενωσιακών Προτύπων καθώς και επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε σχήματα Συμβολαιακής γεωργίας. 

Το πρόγραμμα αναμένεται να βοηθήσει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στην παγκόσμια αγορά.

Η υλοποίηση των τριών αυτών παρεμβάσεων είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων του Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ, που είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας του ελληνικού αγροτικού τομέα.