Τιμή βαμβακιού: Στα 0,67 ευρώ/κιλό σήμερα - η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί

Η τιμή σύσπορου βαμβακιού στην Ελλάδα παρουσιάζει ανοδική τάση τους τελευταίους μήνες, καθώς η διεθνής τιμή εκκοκκισμένου βαμβακιού έχει παραμείνει υψηλή

Τιμή σύσπορου βαμβακιού στα 0,67 ευρώ/κιλό

Η τιμή σύσπορου βαμβακιού στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 0,67 ευρώ/κιλό την 11η Οκτωβρίου 2023, μετά από αναγωγή και με απόδοση 33%. Η τιμή εκκοκκισμένου βαμβακιού διαμορφώθηκε στα 2,02 ευρώ/κιλό.

Η διεθνής τιμή εκκοκκισμένου βαμβακιού, όπως εκφράζεται από τον δείκτη Α του Cotlook, διαμορφώθηκε στα 97,25 cents/libra, ή 2,02 ευρώ/κιλό με την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να είναι 1,0602.

Η τιμή σύσπορου βαμβακιού στην Ελλάδα παρουσιάζει ανοδική τάση τους τελευταίους μήνες, καθώς η διεθνής τιμή εκκοκκισμένου βαμβακιού έχει παραμείνει υψηλή. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η αύξηση της ζήτησης για βαμβάκι από τις βιομηχανίες υφασμάτων και ένδυσης, η μείωση της προσφοράς από τις μεγάλες χώρες παραγωγής, όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η ανοδική τάση της τιμής του βαμβακιού αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, γεγονός που θα αποτελέσει θετικό παράγοντα για τους Έλληνες παραγωγούς