Η Ελλάδα στην COP28

Το ΥΠΕΝ διοργάνωσε σειρά εξειδικευμένων εκδηλώσεων

Η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στην COP28, θεωρώντας την ως ένα κομβικό βήμα για την προώθηση και την ενίσχυση των παγκόσμιων προσπαθειών για το κλίμα. 

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, για πρώτη φορά με ελληνικό περίπτερο, το Ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργάνωσε σειρά εξειδικευμένων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. 

Οι εκδηλώσεις αυτές επικεντρώθηκαν στην ανταλλαγή πρακτικών εμπειριών και στη συζήτηση μέτρων, με ιδιαίτερη έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στις πρωτοβουλίες πράσινης ενέργειας και δράσης για το κλίμα.

Το ελληνικό περίπτερο ήταν σημαντικό για την Ελλάδα, διότι ανέδειξε την κλιματική ατζέντα της χώρας, τις βέλτιστες πρακτικές και τα έργα, ενώ διερεύνησε διαφορετικές προκλήσεις μέσω πολυτομεακών και πολυμερών πάνελ και εκδηλώσεων.

Η έλευση ενός ελληνικού περιπτέρου φέτος, για πρώτη φορά, μπορεί να θεωρηθεί ως ένα στρατηγικό βήμα ενδεικτικό της φιλοδοξίας της Ελλάδας να αποτελέσει βασικό παίκτη στον ενεργειακό τομέα της Ανατολικής Μεσογείου και στην πράσινη μετάβαση.