Συνάντηση ΕΣΕΦΥ με ΥΠΑΑΤ

 

 

Συνάντηση γνωριμίας  με  τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , καθηγητή κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, πραγματοποίησαν τα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού (ΕΣΕΦΥ) την Πέμπτη 6 Μαρτίου στο ΥΠΑΑΤ.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκε και ατζέντα θεμάτων που αφορούν στις εξαγωγές σε χώρες ενδιαφέροντος του ΕΣΕΦΥ, η πολιτική του ΥΠΑΑΤ για το φυτωριακό υλικό καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας τα πλαίσια εξωστρεφών ενεργειών.  Από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ, ο υπεύθυνος για αυτά τα θέματα Διευθυντής Εισροών φυτικού υλικού κ. Κώστας Αγγελάκης, ανέφερε ότι ο ΕΣΕΦΥ έχει θέματα με ενδιαφέρον και το ΥΠΑΑΤ από την πλευρά του θα σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων Παραγωγών Φυτικού Υλικού  προς εξαγωγή προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία εκείνα για επίλυση των συγκεκριμένων θεμάτων που ετέθησαν.

Στη συνάντηση τον ΕΣΕΦΥ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ευστάθιος Κορνάρος, ο Γραμματέας Παντελής Μιχάλας και ο Έφορος Αρίστος Τριανταφύλλου.

 

O ΕΣΕΦΥ (Ελληνικός Σύνδεσμος Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού) ιδρύθηκε το 2013 και σκοπό έχει αφενός την εκπροσώπηση του κλάδου της Ανθοκομίας και φυτικού υλικού σε διεθνή όργανα και το lobbying, αφετέρου στην επίλυση κοινών προβλημάτων που αφορούν στην εξαγωγική δραστηριότητα.

Πληροφορίες: info@esefy.gr

 

Ο  European Nurserystock Association (ENA) είναι ο σύνδεσμος των φορέων των χωρών της Ευρώπης σχετικών με την Ανθοκομία και το φυτικό υλικό.

Πληροφορίες:

//www.enaplants.eu