Νέα συνεργασία της SCIENCE MEDIA με το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ για το έργο BioAnimalChar

Το έργο υλοποιείται με επικεφαλής το ΕΚΕΤΑ-iBO και πλαισιώνεται από τη συμμετοχή 5 εκπροσώπων της αγροτικής και κτηνοτροφικής κοινότητας .

Η SCIENCEMEDIA, το εξειδικευμένο boutiqueagency σε υπηρεσίες επικοινωνίας, προβολής και διάχυσης στο ερευνητικό και βιομηχανικό οικοσύστημα, ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ-iBO) στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Aξιοποίηση υπολειπομένης αγροτικής βιομάζας για την παραγωγή συμπληρωμάτων ζωοτροφής» (BioAnimalChar).

To έργο BioAnimalChar ερευνά τη δυνατότητα αξιοποίησης των παραπροϊόντων αγροτικής βιομάζας για τη δημιουργία ενός -κοστολογικά συμφέροντος- συμπληρώματος διατροφής με βάση το βιοεξανθράκωμα (biochar), φιλοδοξώντας να εισάγει έναν καινοτόμο κρίκο στο μοντέλο κυκλικής βιοοικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης που σταδιακά υιοθετεί ο Ελληνικός πρωτογενής τομέας.

Το έργο υλοποιείται με επικεφαλής το ΕΚΕΤΑ-iBO και πλαισιώνεται από τη συμμετοχή 5 εκπροσώπων της αγροτικής και κτηνοτροφικής κοινότητας (Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοπαραγωγών Κρύας Βρύσης ΑΙΓΕΣ, Αγροτικός Συνεταιρισμός ΣΠΕΚΟ Βροντούς, Μακεδονικοί Αμπελώνες, ΧΟΙΡΟΠΑΛ ΕΠΕ, Αμπελώνες Παγγαίου), ενός βιομηχανικού εταίρου (KAFSIS ΑΕ) και 2 διαμεσολαβητών καινοτομίας (Engineers For Business, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή-AFS ).

Το consortium του BioAnimalChar θα επιδιώξει την αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων στη χορήγηση των ζωοτροφών με την ανάπτυξη του νέου συμπληρώματος διατροφής αλλά και την αξιοποίηση γεωργικών αποβλήτων στην κτηνοτροφία επιτυγχάνοντας, κατά συνέπεια, τη δημιουργία μίας νέας και ανταγωνιστικής αλυσίδας αξίας ανάμεσα στον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό τομέα της Ελλάδας.

Η SCIENCE MEDIA αναλαμβάνει την υποστήριξη των ενεργειών προβολής, επικοινωνίας και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργουBioAnimalChar υπηρετώντας πιστά και δυναμικά τη σύγχρονη κουλτούρα εξωστρέφειας στο πεδίο της έρευνας και της καινοτομίας.

Πληροφορίες έργου: Το έργο ΒιοAnimalChar υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ελληνικό κράτος (ΚΩΔ.Μ16ΣΥΝ-00607). Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Δρ. Γεώργιος Φ. Μπανιάς, Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και Αειφορίας του Ινστιτούτου Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Σχετικά με τη SCIENCE MEDIA: Η SCIENCEMEDIA είναι το νέο boutiqueagency που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες επικοινωνίας σε ένα εύρος βιομηχανικών τομέων και ερευνητικούς φορείς. Η καινοτομία που εισάγει η SCIENCEMEDIA βασίζεται στην πολυσυλλεκτική της ομάδα, η οποία εκτός από στελέχη του digitalmarketing και της επικοινωνίας, περιλαμβάνει μηχανικούς και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο συνδυασμός αυτός έρχεται να καλύψει με ιδανικό τρόπο τις διαφοροποιημένες ανάγκες προβολής, επικοινωνίας και διάχυσης στο ερευνητικό και βιομηχανικό οικοσύστημα, καθώς η γνώση και κατανόηση του αντικειμένου αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική ενημέρωση τόσο του εξειδικευμένου κοινού ενδιαφέροντος, όσο και του γενικού κοινού.