Νέος διεθυντής στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου υποδέχεται το νέο Γενικό Διευθυντή του: ο καθ. αμπελοοινικού δικαίου του Πανεπιστημίου της Καμπανίας δικηγόρος Θεόδωρος Γεωργόπουλος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο.) αποφάσισε να δώσει δυναμικά το παρόν στην ανάγκη αναμόρφωσης και εξωστρέφειας του αμπελοοινικού κλάδου, προσλαμβάνοντας ως νέο Διευθυντή τον πανεπιστημιακό και δικηγόρο Θεόδωρο Γ. Γεωργόπουλο. Με την επιλογή του, ο Σ.Ε.Ο. φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του αμπελοοινικού κλάδου και την εικόνα του ελληνικού κρασιού τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της Χώρας.

Κάτοχος της έδρας αμπελοοοινικού δικαίου (The Wine & Law Program) του Πανεπιστημίου της Reims (Γαλλία) και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος στο Δίκαιο του Οίνου και των Οινοπνευματωδών στο αυτό Πανεπιστήμιο, ο κ. Γεωργόπουλος είναι επίσης Διευθυντής του υπό ίδρυση Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου της Champagne.

Ο πρόεδρος του ΣΕΟ κ. Άγγελος Ρούβαλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «η ανάληψη από τον κ. Θεόδωρο Γεωργόπουλο της Διεύθυνσης του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου αλλάζει σελίδα στις δράσεις και την αποτελεσματικότητα των εργασιών μας. Καθώς ο Σύνδεσμος εκπροσωπεί το πολύ μεγάλο μέρος του Ελληνικού κρασιού μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αντιστοιχούμε την πρόοδο του τομέα στις ανάγκες για ένα νέο θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει να υιοθετηθεί από το ΥΠΑΑΤ»

Από τη μεριά του ο νέος Διευθυντής του Συνδέσμου δήλωσε: «προτεραιότητα του Συνδέσμου είναι η εκπροσώπηση των συμφερόντων του κλάδου στο εσωτερικό και η περαιτέρω ενίσχυση της εικόνας του ελληνικού οίνου διεθνώς. Ο Σύνδεσμος μπορεί και πρέπει να είναι η φωνή του αμπελοοινικού κόσμου της Χώρας μας. Είμαι βέβαιος ότι οι επαγγελματίες του χώρου θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας για συλλογική δράση»