Κομφούζιο: 16 Φεβρουαρίου η τελική ημερομηνία για δικαιολογητικά 2023!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, δικαιούχοι της δράσης είναι οι παραγωγοί ροδακινιάς, νεκταρινιάς και βερικοκιάς

 Νέα προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών για τη Δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)»

Δόθηκε παράταση έως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 για την υποβολή των δικαιολογητικών έτους 2023 για τη Δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)», σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας.

Η δράση 10.1.08 εντάσσεται στο Μέτρο 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020 και αποσκοπεί στην προστασία των καλλιεργειών από τα μικρολεπιδόπτερα, μέσω της χρήσης φερομονών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, δικαιούχοι της δράσης είναι οι παραγωγοί ροδακινιάς, νεκταρινιάς και βερικοκιάς, οι οποίοι οφείλουν να τηρούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως η εγκατάσταση και λειτουργία ατμιστήρων - διαχυτήρων και φερομονικών παγίδων.

Για την υποβολή των δικαιολογητικών, οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν εκδώσει τα απαραίτητα παραστατικά (π.χ. τιμολόγια, αποδείξεις) εντός του έτους εφαρμογής.