H 1η FOOD EXPO στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔIΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΝIΕΤΑΙ
Η FOOD EXPO με 337 εκθέτες κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 25.000 ουσιαστι­κούς επισκέπτες από 10.500 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Συγχρόνως εξασφάλι­σε την παρουσία 200 στοχευμένων ξένων αγοραστών, οι οποίοι μάλιστα πραγματοποίησαν περισ­σότερες από 700 προγραμματισμένες b2b συναντήσεις με εκθέτες της FOOD EXPO, αρκετές από τις οποίες κατέληξαν σε εμπορικές συμφωνίες!

Η έντονη παρουσία όλης αυτής της δυναμικής πολυσυλλεκτικής ομάδας επαγγελματιών από όλο τον κό­σμο που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Τροφίμων & Ποτών αποτελεί την αρχή μιας ζύμωσης, από την οποία προκύπτει ένα μοναδικό για την ελληνική πραγματικότητα αποτέλεσμα: η εδραίωση μιας έκθε­σης στη χώρα μας με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, που θα αναδείξει τη μεσογειακή διατροφή -και δη τα ελληνικά προϊόντα- διεθνώς

 



ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ Οί ΕΚΘΕΤΕΣ!

Eνθουσιασμένοι από την απρόσμενα μεγάλη επιτυχία της FOOD EXPO δηλώνουν στο σύνολό τους οι εκθέτες. Η επιτυχία ήταν τέτοια, που οι περισσότεροι έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και στην επόμενη FOOD EXPO με ακόμη μεγαλύτερα περίπτερα! Η εκπληκτι­κή αποδοχή από την προμηθευτική αγορά και συγχρόνως η απίστευτη ανταπόκριση των επαγγελ­ματιών επισκεπτών, δείχνει την τεράστια δυναμική που έχει ο συγκεκριμένος κλάδος και συγχρό­νως επιβεβαιώνει την ανάγκη που υπήρχε εδώ και χρόνια για τη δημιουργία μιας σοβαρής, σωστά οργανωμένης και στοχευμένης έκθεσης για τα Τρόφιμα & Ποτά στη χώρα μας, με σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό.

 



700 b2b ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ 200 ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ
Για πρώτη φορά στη χώρα μας, μια έκθεση για τα Τρόφιμα και Ποτά, δημιούργησε τις προϋποθέ­σεις για να πραγματοποιηθούν στα πλαίσιά της 700 και πλέον προγραμματισμένες b2b συναντή­σεις ανάμεσα σε 200 στοχευμένους διεθνείς αγοραστές και εκθέτες της FOOD EXPO, αρκετές από τις οποίες μάλιστα κατέληξαν σε εμπορικές συμφωνίες!
Οι άρτιες υποδομές, η άριστη εικόνα της έκθεσης, αλλά και η υψηλή ποιότητα των ελληνικών προ­ϊόντων εξέπληξαν τους hosted buyers, που κατά γενική ομολογία δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την παρουσία τους στη FOOD EXPO, από τις επαφές που πραγματοποίησαν στα πλαίσιά της, αλ­λά και από την εκπληκτική ποιότητα των ελληνικών τροφίμων και ποτών, αρκετά από τα οποία ανα­κάλυπταν για πρώτη φορά.
Ανάμεσα στους hosted buyers ξεχώρισε ο αμερικανικός κολοσσός Η-Ε-Β και η θυγατρική του Central Market, η κορυφαία αλυσίδα γκουρμέ τροφίμων στο Τέξας, η οποία θα αναδείξει την Ελλάδα, το 2015, ώς χώρα υψηλού γαστρονομικού προορισμού, τοποθετώντας στα ράφια της 700 κωδικούς ελ­ληνικών προϊόντων!

                                                     

          ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


*    Ελληνογερμανική Συνάντηση
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ελληνογερμανική συνάντηση υπό την αιγίδα του Γερμανο-Ελ-ληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) κατά την οποία εξετάστηκαν και αναπτύχθηκαν οι προϋπο­θέσεις για τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Γερμανίας (retail, wholesale, horeca). Σύμφωνα με τον Τρύφωνα Κολιτσόπουλο, μέλος του Δ.Σ. του DHW, "η ελληνογερμανική συνάντηση έ­γινε με σκοπό να ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις για τις δυνατό­τητες εισόδου στην αγορά της Γερμανίας αλλά και να τους επιστήσει την προσοχή σε λάθη στα οποία συχνά υποπίπτουν οι επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη συγκεκριμένη χώρα". Παράλληλα παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων στη Γερμανία με το σήμα ποιότητας "Ελληνικής Μεσογειακής Κουζίνας", για την υλοποίηση του οποίου συνεργάζονται η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και ο DHW.

*    «Greek Cuisine on Board»

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο "Greek Cuisine on Board". Στελέχη του εφοπλιστικού κλάδου, της κρουαζιέρας, αρχιμάγειρες και εφοδιαστές συζήτη­σαν για τα προβλήματα του εφοδιασμού της κρουαζιέρας και αναζήτησαν τους βέλτιστους τρόπους ώστε τα Ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά να αποκτήσουν θέση στο μενού των κρουαζιερόπλοιων και των ποντοπόρων πλοίων.



*    MEAT FORUM 2014: Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του
Με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων του κρέατος και γνωστών ακαδημαϊκών πραγματοποιήθηκε το συ­νέδριο εμπορίας και επεξεργασίας κρέατος "Meat Forum 2014" σε συνεργασία με το περιοδικό Meat News και με τη στήριξη του ΣΕΒΕΚ. Ζητήματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όπως οι νέες διατά­ξεις του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, οι αλλαγές στις υγειονομικές διατάξεις και τις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων, αλλά και σειρά ερευνητικών δράσεων έδωσαν την αφορμή για ουσιαστική συζήτηση.

 



•    Συνάντηση Μεσογειακής Γαστρονομίας

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η 1η Συνάντηση Μεσογειακής Γαστρονομίας που οργανώθηκε για πρώ­τη φορά από το Chef's Club με τη συμμετοχή καταξιωμένων μαγείρων από χώρες της Μεσογείου. Η Συνάντηση περιλάμβανε ζωντανές παρουσιάσεις προϊόντων και συνταγών από τη Μεσόγειο και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τα μεσογειακά διατροφικά ήθη και έθιμα, τη δη­μιουργία του Γαστρονομικού Χάρτη της Μεσογείου με τα μενού των πρεσβειών της λεκάνης της Με­σογείου και τόσα άλλα events.

 


•    «Παραδοσιακά τρόφιμα και τεχνολογία»
Μια επιστημονική ημερίδα με τίτλο "Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα και τεχνολογία τροφίμων: Μια αρ­μονική συνύπαρξη" διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ). Επιστήμονες κύρους και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων έδωσαν το "παρών" στις ενδια­φέρουσες συζητήσεις και ομιλίες για όλες τις κατηγορίες προϊόντων όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, ελληνικά αποστάγματα, παραδοσιακά αλλαντικά κ.ά. δράσεων έδωσαν την αφορμή για ουσιαστική συζήτηση.


•    Γαστρονομία & επαγγελματική αποκατάσταση από τον «ΑΡΧΕΣΤΡΑΤΟ»
Τη σύνδεση της γαστρονομίας με τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης παρουσίασε στην ο­μώνυμη θεματική ημερίδα η αναπτυξιακή σύμπραξη "Αρχέστρατος", με τη συμβολή εκπροσώπων θεσμικών φορέων από όλο το φάσμα του επιστιστικού κλάδου.



Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Θανάση Γιαλούρη,
Δ/ντή Εταιρικής Επικοινωνίας, Forum AE
Τηλ. 210 5242100 - 6973 555 205
e-mail: magazines@forumsa.gr
www.foodexpo.gr