Καλλιεργούνται ήδη γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι και σόγια για ζωοτροφές
Η κινεζική κυβέρνηση ενέκρινε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου σιταριού. Είναι η πρώτη φορά που εγκρίνεται το γενετικά τροποποιημένο σιτάρι το οποίο προορίζεται για παραγωγή τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αλλά και καταναλωτή σιταριού παγκοσμίως.
Η ασιατική χώρα έχει ήδη εγκρίνει γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι και σόγια, με προορισμό τη χρήση τους στην παραγωγή ζωοτροφών. Οι συγκεκριμένες καλλιέργειες έχουν υψηλότερη απόδοση και αντοχή στα έντομα και στα ζιζανιοκτόνα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Κίνα αναμένεται να φυτεύσει λιγότερο από το 1% των χωραφιών καλαμποκιού με γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες το 2024.