Επιστρέφει ο διαγωνισμός Tesco Agri T-Jam

Πρόσκληση για νεοφυείς επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε συνεργασία με τη Leading Edge Only (LEO), την παγκόσμια αγορά καινοτομίας, και οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα ταχείας εισαγωγής στο δίκτυο προμηθευτών της Tesco. Ο τελικός νικητής θα κερδίσει μια πιθανή δοκιμή με έναν από τους συνεργάτες της αλυσίδας εφοδιασμού της Tesco, καθώς και ανατροφοδότηση και καθοδήγηση από την ομάδα βιώσιμης γεωργίας και αλιείας της Tesco.

Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει στο συνέδριό μας REAP 2024 στις 6 Νοεμβρίου. Το REAP φέρνει σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικούς τομείς της αγροτεχνολογίας και των επιστημονικών βιομηχανιών για να μετατρέψουν τις προκλήσεις σε επιχειρηματικές ευκαιρίες και να διευκολύνουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

Ο Peter Illman, Διευθυντής Βιώσιμης Γεωργίας στην Tesco, ήταν ομιλητής στο πάνελ της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο REAP 2023. Λέει: «Εντυπωσιάστηκα από το συνέδριο REAP. Είχε υψηλής ποιότητας περίπτερα και παρουσιάσεις και η οικεία κλίμακα του επιτρέπει πιο αποτελεσματικές αλληλεπιδράσεις, σε σύγκριση με τις μεγάλες παγκόσμιες εκδηλώσεις».

Η Δρ Belinda Clarke, Διευθύντρια του Agri-TechE, λέει: «Το REAP έχει ένα ισχυρό ιστορικό εισαγωγής εταιρειών και τεχνολογιών αρχικών σταδίων σε ένα δεκτικό και υποστηρικτικό περιβάλλον δυνητικών τελικών χρηστών και εταίρων της αλυσίδας εφοδιασμού.

«Ήμασταν ευτυχείς που μας προσέγγισε η Tesco για να προσφέρουμε στον νικητή της εκδήλωσης T-Jam pitch μια θέση ομιλίας στο REAP. Επανειλημμένα έχουμε διαπιστώσει το όφελος για τα εγχειρήματα αρχικών σταδίων από την ουσιαστική συνεργασία με τους εταίρους της αλυσίδας εφοδιασμού αγροδιατροφικών προϊόντων για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και τον αντίκτυπο της καινοτομίας τους.

«Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η λύση τους ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες του πραγματικού κόσμου είναι ανεκτίμητη και το όφελος από τη συνεργασία με την Tesco είναι σαφές. Ανυπομονούμε να δούμε τη συνομοταξία του 2024!»

Το Tesco T-Jam 2023 κέρδισε το μέλος του Agri-TechE NatureMetrics.

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό Tesco Agri T-Jam
Οι συμμετοχές ολοκληρώνονται την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024. Πλήρεις λεπτομέρειες, το έντυπο συμμετοχής και τα κριτήρια μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση leadingedgeonly.com/organisation/tesco/tesco-agri-t-jam-2024.  

Μετά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής, θα επιλεγούν έως και δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους στην ημέρα παρουσίασης του T-Jam τον Σεπτέμβριο.

Η Tesco αναζητά τεχνολογίες που αφορούν τους ακόλουθους τομείς προτεραιότητας:

* Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

* Βελτίωση της υγείας και της ανθεκτικότητας του εδάφους

* Υποστήριξη της βιοποικιλότητας

* Βελτίωση της ποιότητας και της χρήσης του νερού

* Υπεύθυνη μείωση των χημικών εισροών, όπως τα φυτοφάρμακα

* Μείωση των γεωργικών αποβλήτων και των αποβλήτων τροφίμων

* Μείωση των απωλειών καλλιεργειών

* Βελτίωση της υγείας και της ευζωίας των ζώων, μείωση της χρήσης αντιβιοτικών

* Ταχεία διάγνωση ασθενειών.